2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Gyomorforgató gyilkosságk nyomában

Lauren Beukes neve bizonyára nem cseng idegenül a thriller-rajongók egy részének, hiszen a szerző Tündöklő lányok, Zoo City és Moxyland című regénye magyarul is megjelent. Beukes dél-afrikai regény, novella és újságíró,  a Tündöklő lányok című regényével számos díjat zsebelhetett be. Torzók című regénye egy kiváló thriller, mely valószínűleg jó pár izgalmas órát okoz majd a műfaj rajongóinak.

Gabriella Versado nyomozó Detroit mocskában él és válása után megfelelő életkörülményeket próbál kamaszlányának biztosítani. Versado egy nap egy rendkívül bizarr ügyet kap: egy fiút meggyilkoltak, majd a megcsonkított holttestéhez egy szarvas lábáit illesztették. A gyilkos után folytatott hajszával párhuzamosan Versado lánya, Layla megismerkedik az internet árnyoldalával. Jonno az újságíró bármire képes egy jó sztoriért, TK a hajléktalan pedig napról napra máshol húzza meg magát. Ők négyen a regény főszereplői, közöttük pedig a különös gyilkosságok jelentenek kapcsot.

Beukes régények egyik erőssége az, hogy a modern környzetbe helyezett cselekményt hitelesen ábrázolja. A Torzók Detroit sötét utcáira kalauzol el bennünket, ahol mindenkinek van valamilyen titkolnivalója. E város a züllött és lepusztult negyedeivel, hanyatló iparával, kilátástalanságával kiváló helyszínéül szolgál a borongós hangulatú regénynek. A regényben az olvasók több brutális gyilkosság tanúi lehetnek, és megfigyelhetik, ahogy a cselekmény egyre inkább a pokol legsötétebb bugyrait mutatja be.

Beukes mesterien ért a feszültségnöveléshez; képes elérni, hogy olvasói regényével feküdjenek és keljenek, valamint arról is gondoskodik, hogy álmuk ne legyen feltétlen zavartalan. A Torzók sokszor nyomasztó hangulatú a történetének köszönhetően; a történet garantáltan sokáig megragad az olvasók fejében. A cselekmény több szálon fut, meglehetősen összetett, és esetenként misztikus elemek tarkítják, amelyek tovább növelik a regény sokszínűségét.

A regény címe rendkívül találó, csakúgy mint esztétikus borítója, így már az olvasás megkezdése előtt is öröm lesz a regényt kezünkbe venni. A szerző kiváló módon alapozza meg a regény hangulatát, garantálva ezzel, hogy olvasói minél jobban átéljék a történtetet. Bátran állítható, hogy Beukes korábbi regényeihez képest egyre jobban ír; kíváncsian várjuk, hogy az előrelépés folytatódik-e.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek