2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Az emigránsok története folytatódik

A népszerű szerző Iny Lorentz neve valójában egy fedőnév, mely két német írót takar; az Iny Klocke és az Elmar Wohlrath alkotta szerzőpárost. A történelmi regények szerzői méltán népszerűek, hiszen több regényük is megfilmesítésre került már, valamint bestselleré vált.

2015-ben A fehér csillag című könyvvel hódítják meg a potenciális rajongók szívét és kápráztatják el a kedvelőiket. E regényben A remény földjén című kötetben megismert szereplők, az emigráns Walther és Gisela izgalmas története folytatódik a tizenkilencedik századi Amerikában. Azoknak, akik kihagyták az első részt, jó hír, hogy nem szükséges az az első kötet elolvasása A fehér csillag élvezéséhez.

A szerzőpárosnak A szajha című regénye hozta meg az igazi áttörést, melyet milliók olvastak; s azóta besteller követett bestsellert könyveikből. A fehér csillagban ezúttal a tizenkilencedik századba kalauzolják el olvasóikat a szerzők, ahol a porosz emigráns Waltherrel és Giselával találkozhatnak Texasban. Eleinte számos nehézséggel küzdenek meg az újdonsült bevándorlók; mitöbb Gisela várandós, minden segítség nélkül. Viharfelhők gyülekeznek a pár felett, hiszen szülés után gyermekét nem tudja Gisela szoptatni, így az újszülött életveszélybe kerül.

A sorozat első részéhez hasonlóan alakul a történet vonala, a karakterek garantáltan nem hagyják majd hidegen az olvasókat, hiszen Iny Lorentz erős jellemvonásokkal alkotta meg regénye szereplőit. A történet magával ragadó, és ez ellensúlyozza azt, hogy a főszereplők karakterfejlődése nem bontakozik ki teljes mértékben.

A saga megírásához a szerzők alaposan tanulmányozták Texas és a mexikói tartomány történelmét. E regény kutatómunkájuk méltó gyümölcse és bizonyítéka. Nyilvánvaló, hogy a szerzőpáros többet kívánt nyújtani az olvasóknak egyszerű szórakozásnál. Bátran állítható, hogy nem vallottak kudarcot, hiszen tökéletesen történelmi kontextusba helyezték a főszereplőket, így regényük megőrzi hitelességét.

A regény befejezése kétségkívül felkelti az olvasók kíváncsiságát a folytatás iránt. A fehér csillagot élvezni fogják azok, akik szeretik a történelmi fikciót és érdeklődnek az amerikai történelem iránt. Addig is, míg feszülten várjuk a sorozat harmadik részét, érdemes a szerzőpáros számos magyarul már megjelent könyve közül válogatnunk, hiszen számos gyöngyszem vár elolvasásra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek