2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Angyalok ismeretlen arca

Susan Ee az angyalok világába kalauzolja el olvasóit az Angyalok bukása című regényében, mely sorozatának első része.

Egy olyan világba, ami felülír mindent, amit eddig az angyalokról hittünk vagy gondoltunk. Már ez az alapötlet nagyon egyedivé teszi a Vörös Pöttyös könyvek sorozat e tagját, nem is beszélve arról az egészen különleges poszt-apokaliptikus világról, melyet a szerző gondosan és részletesen alkotott meg.

A történet egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol a rossz angyalok keltenek félelmet a mindennapokban. Ebben a szörnyű világban rabolják el a tizenhét éves Penryn húgát az angyalok. A fiatal lány bármire képes, hogy visszaszerezze szeretett húgát. Penryn egy sérült, szárnyaitól megfosztott angyalra, Rafira talál, akit megment a haláltól, és aki talán az egyetlen lehetőség lehet számára, hogy viszontláthassa húgát. Így megmenti Rafit és egymásra támaszkodva útra indulnak San Franciscóba egy mindennél veszélyesebb kalandra…

A szerző mesteri módon teszi letehetlenné könyvét; stílusa megnyerő és szórakoztató. Sikerült egy olyan főhősnőt megalkotnia, aki könnyen elnyeri az olvasók szimpátiáját. Penryn egy belevaló lány, aki nem nyafogva, ölbetett kézzel várja a csodát, hanem bátran kezébe veszi a sorsát és a tettek mezejére lép. A történet fokozatosan épül fel, hogy aztán a végén jól meglepje az olvasót, aki elképedve teszi majd félre a könyvet, alig várva a folytatást.

A történetet Penryn elbeszélése alapján ismerheti meg az olvasó; a fiatal lány kiváló narrátornak és tettre kész karakternek bizonyul. A két főszereplő, Penryn és Rafi az ellenséges szóváltásoktól jutnak el fokozatosan az egymáshoz való kötődésig. A regény hangulata meglehetősen borús, számos gyomorforgató jelenet ábrázolása meglehetősen grafikus, így a könyv nem szűkölködik a horrorba hajló jelenetekből sem.

Az Angyalok bukása nem szenved hiányt izgalmas akciójelenetekből és fordulatokból, így aki egy dinamikus, adrenalinszintet növelő regényre vágyik, ne keressen tovább. Ám a gyanútlan olvasó vigyázzon, hiszen a szereplők annyira szerethetőek, hogy befejezés után nehéz lesz elengedni őket, csakúgy, mint a történetet. Jó hír, hogy a sorozat másodk kötete a Túlélők világa már megjelent magyarul – hamarosan mi is bemutatjuk azt a kötetet is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek