2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

A vámpírvadász visszatér

A Halálcsók, az Anita Blake sorozat huszonegyedik része, mely a Szépség című novellát is tartalmazza. A vámpíros fantasyk rajongóinak bizonyára ismerős a sorozat, melyben, vámpírok, vérfarkasok, alakváltók és tündérek teljesen átlagos szereplőnek számítanak.

A természetfeletti erők birtokában álló Anita munkája, hogy levadássza azokat a vámpírokat, akik embereknek ártottak. A legújabb részben Anita izgalmas kalandjai folytatódnak, hiszen szembeszáll egy csoport vámpírral, miközben magánélete is egyre bonyolultabbá válik…

A Halálcsókban gyilkosságok sora vezet el egy különös vámpírcsoporthoz, mely tagjai nem válogatják meg eszközeiket céljuk eléréséhez. Anita feladata, hogy leszámoljon velük, miközben kusza szerelmi élete további fejtörést okoz neki. Szerelmi dráma, szex, pörgős események – ez Laurell K. Hamilton receptje egy izgalmas regényhez.

Nagyon ígéretesen kezdődik a Halálcsók; ám sajnos az írónő nem aknázza ki maradéktalanul a nyomozós szálban rejlő lehetőségeket, így a befejezés is kissé összecsapottnak tűnik az előzményekhez képest. Ettől függetlenül a regény izgalmas és több érdekes új karaktert is bemutat. Szerencsére Anita és szeretői is pont akkora hangsúlyt kapnak csak, hogy az ne legyen túl sok az olvasónak, így a regény megmarad egy izgalmas vámpírvadászatos könyv némi erotikával, mintsem egy Anita szexuális életét bemutató könyv.

Hamilton hű maradt a rajongók által ismert írói stílusához, mely kellemes olvasmánnyá teszi a regényt. Anita karaktere folyamatosan változik a regénysorozat során, valószínűleg ezzel magyarázható az utóbbi regényekben egyre nagyobb hangsúlyt kapó szexualitás. Sajnos Anita hangulatváltozásai és hisztijei erőteljesek a Halálcsókban, így az elszánt vámpírvadász karaktere a végzetasszonnyáé helyett inkább csak egy hisztis tinilányére hasonlít, aki képtelen eldönteni, hogy a sok pasija közül melyikkel foglalkozzon. Remélhetőleg a következő rész ellensúlyozni fogja a Halálcsók hiányosságait, és rá fog gyúrni a könyv erősségére, hogy a hasonló izgalmak a jövőben jobban kibontakozhassanak.

A Halálcsók kötelező a sorozat rajongóinak, azok pedig, akik meg szeretnének ismerkedni egy kitűnő vámpíros sorozattal, kezdjék Hamilton sorozatának első részétől, a Bűnös vágyaktól. A sorozatnak már megjelentek angolul további részei is, kíváncsian várjuk tehát magyarul is, hogyan folytatódnak Anita kalandjai.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…