2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

327-es ügynök

A Blender Intézet háromperces kisfilmjével kapunk ízelítőt tervezett egész estés animációs filmjük látványvilágából és humorából: https://www.youtube.com/embed/mN0zPOpADL4

2007-es alapítása óta a Blender Intézet nyolc elismert animációs kisfilmet készített, melyek közül az utolsó megnyerte a SIGGRAPH számítógépes szakkiállítás filmfesztiváljának nagydíját. E filmjük a Cosmos Laundromat volt, egy tervezett sorozat pilot-epizódja. Filmjeik a Blender 3D animációs programmal készülnek. A Blender nyílt forrású animációs program, az Intézet által kibocsátott filmek ún. „Open Movie”-k, nyílt forrású filmek – szabadon terjeszthetőek, s a forgatás során keletkezett modellek, anyagok és technikai megoldások bárki által hozzáférhetőek.

A Blender közösségi finanszírozási platformján a 327-es ügynökhöz készült anyagok is elérhetővé válnak. A közel kilencvenmillió forintnyi támogatást a film létrehozására fordítják. 327-es ügynök: Fodrászüzlet hadművelet lesz a teljes film címe.

A Blender szoftver fő fejlesztője, s a film producere Ton Roosendaal így nyilatkozott céljaikról: „A 327-es ügynök Hollandia válasza a James Bond filmekre. A főhős nemzetközi gazemberekre vadászik, egy kis ország alulfinanszírozott ügynökségével a háttérben, akik sosem fértek hozzá akkora erőforrásokhoz, mint az angolok MI6 ügynöksége. Nincsenek szuperdrága kütyük, így az eszköztelenségből kénytelen előnyt kovácsolni, azzal harcol, ami éppen a keze ügyébe kerül. Számomra ez a Blender filozófiája.”

A 327-es ügynök gyártásához a Blender Intézet létrehozta a Blender Animációs Stúdiót, melynek célja 80 elkötelezett animátor és fejlesztő toborozása a film megvalósítására. A 14 millió eurós projekt támogatásához az Intézet felvette a kapcsolatot a WME ügynökséggel, akik olyan Hollywood-i rendezőkkel is kapcsolatban állnak, mint Ridley Scott, Martin Scorsese vagy Michael Bay.

A teljes cikk elolvasható Kisantal Tibor honlapja: 327-es ügynök (http://grafit.netpositive.hu/327-es-ugynok/)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek