2023. 03. 28. kedd

Gedeon, Johanna
1 EUR 385 HUF
1 GBP 439 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Zarándok-Jel-Kép-Út vándorkiállítás a Mária Út zarándokélményeiről

Zarándok-Jel-Kép-Út vándorkiállítás a Mária Út zarándokélményeiről

“Minden forrásom belőled fakad” hangozott a tavalyi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottójaként. Ha belegondolunk a szentkutak e mottó valódi „jel-képei”: a teremtett világ ereje, élet, szépség, hit…mind megtalálható bennük. Meglátogatni őket testi és lelki felüdülés, főleg, ha egy zarándoklat keretében érkezünk egy szentkúthoz.  

Ez a gondolat vezérelte a Mária Út Egyesületet, amikor a Mária Úttal érintett szentkutak bemutatását Zarándok-Jel-Kép Út elnevezéssel egy vándorkiállítás keretébe foglalta. Zarándokoknak és önkénteseknek meghirdetett fotópályázat nyertes képei mellett néhány olyan rövid elmélkedés olvasható, ami segíti a valós és az átvitt értelemben vett elindulást, úton levést és a megérkezést.

 

A kiállítás megtekinthető február 2. és 23. között Tatán a volt Piarista Rendház Tata (Tanoda tér 5/A, 2890). Várnak mindenkit sok szeretettel a kiállításmegnyitóra: 2022.02.02-án, 17.00-tól. A kiállítást Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője és Michl József polgármester nyitja meg.

A kiállításnak február 23. és március 9. között Esztergom a Szent Adalbert Központ, majd Szombathely, Tatabánya, Eger és Pécs adnak majd otthont.

 

Aki pedig elhívást érez, hogy kipróbálja milyen zarándokolni, induljon útnak a Mária Úton. Egyéni és szervezett zarándoklatok a Mária út honlapján találhatóak.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek