2022. 11. 27. vasárnap

Virgil
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Október 23. – Ünnepeljük együtt a szabadság napját!

Október 23. – Ünnepeljük együtt a szabadság napját!

Egész napos megemlékezés-sorozattal tiszteleg Miskolc az 1956-os forradalom hősei előtt október 23-án, a szabadságharc 65. évfordulóján.

 

Az első megemlékezéseket reggel 9:00 órakor tartják a Romek-emlékoszlopnál és a Zsolcai kapui emléktáblánál, ahol Szilágyi Szabolcs önkormányzati képviselő mond majd beszédet.

 

A koszorúzások 9:45-kor a Nagy Imre- és a Misley-emléktáblánál folytatódnak, a forradalom fiatalon meggyilkolt mártírja előtt Szopkó Tibor alpolgármester tiszteleg ünnepi beszéddel.

 

Az ünneplők ezt követően 10:15-kor Miskolc Város Elesett Hőseinek emlékművénél, Nagy Attila szobránál, 10:30-kor a Széchenyi- és a Szabó Lőrinc-emléktáblánál, 11:00-kor Oláh Miklós szobránál és a Digép-munkásgyűlés emléktáblája előtt, 11:15-től pedig a Megyei Munkástanácsok, illetve Babits László emléktáblájánál helyezik el a tisztelet és az emlékezés virágait.

 

12:00-kor Veres Pál, Miskolc polgármestere mond ünnepi beszédet a Petőfi-szobornál, 13:00-kor Cseléné Figula Edina tiszteleg a forradalom hősei előtt a miskolc-szirmai világháborús emlékműnél, 18:00-kor pedig a Miskolci Nemzeti Színházban tartanak majd ünnepi műsort.

 

Az előadás megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Miskolci Kulturális Központ jegyirodájában lehet október 19-én, 20-án és 21-én 11:00 és 19:00 óra között.

 

 

Üdvözlettel:

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Karácsonyi manók bűvöletében
Az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is a manók. Ahogy közeledik az év vége, egyre több üzlet kínálatában bukkannak fel…

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…