2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Te is lehetsz bajnok!

Szabadtéri sportpályával, térversennyel, futással, görkorizással és egyéb módon is megünnepelték a barcikaiak október 11-ét, a Magyar Diáksport Napját.
A jeles alkalomhoz egy sikeres zajló Európai Uniós programot is hozzá kapcsoltak a szervezők; a „Kazincbarcika Városközpont akcióterület funkcióbővítő rehabilitációja” elnevezésű projekt keretében ekkor került sor a Fiatal Belváros program térversenyére.

Először a legkisebbek, több száz kisovis töltette meg a Városháza előtti teret, akik boldogan labdáztak, hancúroztak, tornáztak. Az ovisokat az iskolások követték, majd a sort kora délután a szalézis gimnazisták zárták.
A lelkes sportolás levezetéseként mindenki kapott egy kis szomjoltót és energia-pótlót, de az egyenpóló is nagyon népszerű volt a résztvevők között.
A különleges sportprogramra, térversenyre a városközpont rehabilitációs projekt Fiatal Belváros elnevezésű közösségépítő programjának keretében került sor, az új sporteszközöket is ebből a forrásból sikerült beszerezni.
A programba az akcióterület nevelési-oktatási intézményeit, így a Napsugár Tag-óvodát és a Szelézi Szent Ferenc Gimnáziumot, továbbá az ott lakókat is bevonta a Barcika Art Kft.
A következő lakossági programra a közösségépítő akció keretében október 18-án kerül sor, akkor tartják a Belvárosi Esték elnevezésű sorozat újabb előadását.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A lakás beltéri világítása
A lakás világítótesteinek kiválasztásakor számtalan különféle szempontot kell figyelembe venni, éppen ezért a beltéri lámpák választéka is igen széles…