2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Ma a Logisztika Napját ünnepeljük

Sajtóközlemény – Budapest, 2023. március 20. – MLE x KRPR.hu

Idén április 20-án, azaz ma van a Logisztika Napja. Az esemény Németországban már több mint másfél évtizedes múlttal rendelkezik, hazánk pedig 11 éve csatlakozott először a kezdeményezéshez. Az alkalomból adódóan számos programmal találkozhatnak évről évre ilyenkor a logisztika iránt érdeklődők.

Németországban 2007-től ünneplik a Logisztika Napját. A Német Logisztikai Társaság (BVL) kezdeményezéséhez hazánk 2012-ben csatlakozott először, melynek köszönhetően már több mint egy évtizede Magyarországon is számos programmal találkozhatnak ilyenkor a logisztika iránt érdeklődők. A szervezésben ráadásul nemcsak szakmai szervezetek, hanem piaci szereplők is rendszerint aktív szerepet vállalnak.

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) idén is készült az eseményre

„Nálunk nemcsak a Logisztika Napjakor, hanem az év folyamán több alkalommal is találhatnak logisztikai eseményeket a terület iránt érdeklődők. Azonban természetesen mi is készültünk a jeles alkalomra, amelynek keretein belül idén vidéki programok kerültek megszervezésre” – mondta Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

A Logisztika Napja alkalmából április 18-án az Egyesület tagjainak lehetősége nyílt ellátogatni a tavaly októberben átadott fényeslitkei East-West Gate (EWG) intermodális terminálra, ahol megtekinthették a legmodernebb technológiákat alkalmazó logisztikai központ innovációit. A rendezvényen Tálosi János, az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. vezérigazgatója mutatta be, hogyan irányítják az átrakodást végző darukat Európában egyedülálló módon az 5G technológia segítségével, távoli biztonságos munkaállomásokról.  A rendezvényen részt vett a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) partnere, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikum is. A program részeként így a fiatalabb generáció képviselőinek is lehetősége nyílt betekintést nyerni hazánk egyik kiemelkedő logisztikai termináljának működésébe.

„A Technikum is nagy hangsúlyt fektet a naprakész logisztikai ismeretek átadására, valamint az innovatív megoldások bemutatására, ezekben pedig közösek az elképzeléseink” – hangsúlyozta a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke.

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) ugyanis rendszerint több száz Felsőfokú Logisztikai Menedzsert képez évente. A sok esetben havonta induló képzés sikerét az is alátámasztja, hogy már több évtizedes múlttal rendelkezik, valamint személyes és online változatára is folyamatos az érdeklődés.

„Az oktatások során fontos szerepet kap a piaci igényekre való gyors reagálás, a hiánypótló ismeretek átadása, valamint ezek jól használhatósága a mindennapok során” – tette hozzá Dr. Doór Zoltán.

A szervezet ráadásul a Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzés mellett több tréninget is kínál, valamint vállalatok részére gyakran egyéni igényekre szabott oktatások lebonyolítását is vállalja. Dr. Doór Zoltán a Logisztika Napja kapcsán még azt is kiemelte, hogy ilyenkor jellemzően számos további érdekes programot is találhatnak az érdeklődők országszerte. Ilyen idén az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Logisztika Napjára megszervezett ülése is, amelynek témái között az idén 33 éves Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) tevékenysége is megjelenik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek