2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Köszönjük Szent-Györgyi Albert!

A C-vitamin világnapja: szeptember 16.
Az ismert szegedi gyógyszeripari vállalat Szent-Györgyi Albert munkásságának elismeréseként szeptembertől C-vitamin termékeit Szent-Györgyi Albert C-vitamin néven hozza forgalomba.

A sok ismert és alkalmazott vitamin közül az egyik legfontosabb a C-vitamin (aszkorbinsav), hiszen több, jótékony hatása mellett erős antioxidáns, segíti a sejtlégzést, valamint nagy szerepe van a kollagén termelésben is, ami lassítja a bőr öregedési folyamatát. A nemzeti örökségünk részét képező tudományos felfedezés tiszteleteként a cég kezdeményezi, hogy szeptember 16. – a Nobel-díjas kutató születésének napja – a C-vitamin világnapja legyen. A vállalat a Szent-Györgyi Albert C-vitamin termékek év végéig tartó forgalmának 1%-át ösztöndíj program keretében – a Szent-Györgyi Albert Rotary Clubon keresztül – a Szegedi Tudományegyetem kimagaslóan tehetséges egyetemistáinak támogatására fordítja.
A cég 2013-as nettó árbevétele 1,9 milliárd forint volt. 2014 első félévében 20%-kal több árbevételt értek el az előző év azonos időszakához képest és terveik szerint év végéig sikerül megtartaniuk ezt a növekedési arányt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek