2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Boldog szülinapot Budapest!

Ma lesz 140 éve, hogy megalakult az újonnan egyesült Budapest Székesfőváros első közgyűlése, megszületett a Duna két partján elterülő ifjú világváros. Az elmúlt évtizedekben voltak a városnak nagyszerű és szörnyű korszakai egyaránt, de a háború és pusztítás után mindig újjáépült. Mindig újjáéledt szabad és szolidáris szelleme is, hogy a fejlődés időszakaiban kibontakozhasson lakóinak, sokszínű kultúrájának teremtőereje. Budapest ma újra nehéz időszakot él át. A jelenlegi kormány gazdaságpolitikájának köszönhetően megnőtt a nyomorban élők száma. Ma a fővárosi családok egyharmada késve törleszti hitelét, csaknem 1,4 millió olyan fogyasztót tartanak nyilván, akiknek elmaradása van a távhő-, gáz- vagy villanyszámla befizetésében. Több mint 100 ezer fogyasztónak kapcsolták ki valamelyik energiamérőjét, miközben egyre nőnek a jövedelmi különbségek.

Az elmúlt években a Főváros elvesztette önállósága és bevételei nagy részét, kórházait, iskoláit, gyermekvédelmi intézményeit. A kormány az aprónként csepegtetett támogatásokkal tartja gazdasági függésben a várost, a BKV és a fővárosi szolgáltató vállalatok helyzete egyre romlik. A városvezetés átgondolatlan intézkedéseivel sosem látott káoszba taszította Budapest közlekedését.

A mostani városvezetés nemcsak a születésnapi ünnepet vette el a várostól, de megpróbálja megtörni szellemét is. Színházaiba politikai komisszárok nevez ki, támogatás helyett zaklatja legrosszabb helyzetben lévő, hajléktalan polgárait, rendőrrel viteti el az intézkedéseivel szemben tiltakozókat, utcanév cserével próbálja kiradírozni történetét. Mi azonban biztosak vagyunk benne, hogy Budapest az Orbán-Tarlós korszakot is túl fogja élni. Jövőre a fővárosiak olyan vezetést választanak majd, amelyik a polgárok, a város érdekeit képviseli és nem a Fidesz rendszer kiszolgálója.

Mert Budapest többet érdemel!

Arató Gergely ügyvivő    Gy. Németh Erzsébet ügyvivő       Élő Norbert koordinátor

                         Demokratikus Koalíció Budapest

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…