2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF

Az önkéntesség világnapjára

December 5-e az önkéntesség világnapja. Az ENSZ közgyűlése 1985. december 17-én foglalta határozatba e nap megtartását.  Magyarországon az önkéntesség fogalma 2001 körül került be a köztudatba, amikor az ENSZ meghirdette az Önkéntesség Évét. Ez a fogalom a hivatalos megfogalmazás szerint szabad akaratból, anyagi ellenszolgáltatás nélkül, a közös jó érdekében végzett tevékenység, mely nem helyettesíti a fizetett munkaerőt.


A Jobbik kifejezetten fontosnak tartja ezt a napot, mivel a közérdekű munka a hátrányos helyzetű csoportok megsegítése, a társadalmi szolidaritás kifejezése érdekében – mivel közvetlen anyagi haszonnal nem jár – a legbecsülendőbb tevékenységek közé tartozik. Hozzájárul a szegénység, a kirekesztettség csökkentéséhez, az erkölcsi morál növeléséhez, emellett kapcsolatalakító, közösségépítő hatása sem utolsó, és jobbá, gazdagabbá képes tenni bennünket egyaránt testileg és lelkileg.

A Jobbik álláspontja szerint az önkéntességet inkább neveléssel, példamutatással kell népszerűbbé tenni. A Jobbik pedig nemcsak a levegőbe beszél, amikor az önkéntesség fontosságát hirdeti, hiszen rendszeresen szervez – különösen most, a téli időszak beálltával – étel- és ruhaosztásokat, valamint természeti katasztrófák – például a nyári dunai árvíz – idején is mindig ott van, ahol segítségre van szükség. Továbbá néhány nappal ezelőtt kezdődött a Jobbik Ifjúsági Tagozat nagyszabású, országos jótékonysági akciója, mely a Tiszta szívvel címet viseli.

Baráth Zsolt országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…