2021. 10. 19. kedd

Nándor
1 EUR 361 HUF
1 GBP 428 HUF

Április 2-a az, Autizmus Világnapja

A statisztikák alapján minden századik emberből egy érintett az autizmus spektrum zavarok valamilyen formájában. Ez Magyarországon több mint 100.000 embert jelenthet. Az autizmus spektrum zavar egy olyan fogyatékossági típus, amely eltérő fejlődéshez vezet, ennek köszönhetően az autizmussal élők agya máshogy dolgozza fel a külvilágból érkező ingereket.  2008-tól kezdődően az ENSZ április 2.-át az Autizmus Világnapjának nyilvánította, ezzel próbálva felhívni a figyelmet az autizmus spektrum zavarra és az ezzel élő személyek problémáira.

A hagyományoknak megfelelően a Szimbiózis Alapítvány idén is megrendezi a „Kék Séta” programot Miskolc belvárosában, amellyel mi is igyekszünk a az egyre növekvő problémára felhívni a figyelmet.  A sétát április 1-jén, pénteken 11 órától indítjuk a „Batyu-Téka, több mint étterem” elől (3530 Miskolc, Arany János utca 4.), amely a Városház térig fog tartani. A világnap színe a kék, így ebből az alkalomból kék színű lufikat osztunk majd a séta útvonalán. Batyu-Téka éttermünket is kékké varázsoljuk, amelyik bekapcsolódott az AOSZ 2016-ban éttermek és vendéglátó-ipari szolgáltatók körében indított érzékenyítő „Aut-sense” kampányába: http://aosz.hu/autsense-ettermek-2016/ .Az éttermünkben országosan egyedülállóan ingyenes autizmus szakkönyvtár áll az érdeklődők rendelkezésére.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ismét útjára indul a KSH országos középiskolai statisztikai csapatversenye A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a 2021/2022-es tanévben is megrend…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum