2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Ápolók Nemzetközi Napja

A B.A.Z. Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Semmelweis Tagkórházának Kultúrtermében  Szakdolgozói Tudományos Ülés lesz, melyet a Semmelweis Tagkórház Ápolási Igazgatósága szervez.
Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából hagyományosan 14. éve ezzel a rendezvénnyel hívjuk fel a figyelmet az ápolók/egészségügyi szakdolgozók munkájának fontosságára, szakértelmükre, hivatásuk iránti elkötelezettségére.
Az ápolás egyre fontosabb szerepet tölt be napjaink egészségügyi ellátó rendszerében és ez a szerep várhatóan erősödik, többek között a demográfiai tényezők következtében is.
Sajnálatos tény, hogy az elmúlt évtizedben az ápolói életpálya nem vonzó a fiatalok körében, hiszen nem kínál megfelelő egzisztenciát sem az egyén sem a családok boldogulásához.
Ez elmúlt években országosan és kórházunkban nem csökkent a pályaelhagyók és azok száma, akik külföldi munkavállalással próbálnak szerencsét.

Rendezvényünkön a kórház vezetése köszönetet mond azoknak a kollégáknak, akik az alacsony fokú társadalmi és erkölcsi megbecsülés és a még mindig alacsony bérezés ellenére itthon és kórházunkban maradtak, végzik fizikailag és lelkileg megterhelő munkájukat, betegeink ápolását/gondozását.

Ez évi rendezvényünk szlogenje „Semmelweis Ignác munkásságának nyomdokain”.
A jelmondattal tagkórházunk névadójára emlékezve, születésének 200. évfordulója alkalmából országosan is meghirdetett Semmelweis évre tekintettel hirdettük meg az előadások témakörét.

A délelőtt folyamán elsősorban a kórházi infekciók jelentőségéről, ezek megelőzéséről, kezeléséről ill. ápolásszakmai vonatkozásairól fogunk hallani, így tisztelgünk nagy példaképünk előtt. Büszkék vagyunk munkásságára és arra, hogy tagkórházunk 1952  óta az Ő nevét viseli.

A délután folyamán a résztvevők az egészségügyi ellátás, ápolás speciális területeiről különböző ápolásszakmai témákba fognak betekintést nyerni.

A rendezvény teljes időtartama alatt a miskolci Paverpol Textilszobrászati Műhely Semmelweis emlékév tiszteletére szervezett kiállítást tekinthetik meg, melyet a Drogambulancia Alapítvány munkatársai szerveztek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek