2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Mozaik
  • »
  • A Sziget látogatóinak is vannak Emberi jogaik?

A Sziget látogatóinak is vannak Emberi jogaik?

2014. augusztus 12-én, kedden volt az ENSZ Nemzetközi Ifjúsági Napja. Ennek a napnak az üzenete a Szolidaritás (kölcsönös segítség) a fiatalok között, a családban és a közösségben. Ez alkalomból a Fiatalok az Emberi Jogokért Alapítvány Mik az emberi jogok? füzetosztást szervezett, hogy felhívja az emberek figyelmét az Emberi jogok létezésére és társadalmi szintű oktatásának fontosságára. A lelkes aktivisták a Sziget Fesztivál környékén tájékoztatták a járókelőket az emberi jogaikról és arról, hogy jogukban áll tudni, hogy milyen alapvető emberi jogokkal rendelkeznek.

Az tájékoztató akció remekül sikerült. Csupán néhány óra alatt 7 fiataltól 1128 ember kapott információt az Emberi jogokról és nem csak a magyarok, hanem a külföldről érkezők is tájékoztatva lettek, mert ők angol nyelvű példányt kaptak. Többen kifejezték, hogy az emberi jogok ismerete elengedhetetlen.

A járókelők többsége meglepetten vette  tudomásul, hogy van egy Emberi jogokat tartalmazó kiadvány és örömmel mutatták ki tetszésüket. Nem biztos, hogy az emberek fel tudnák sorolni vagy egyáltalán meg tudnák mondani, milyen jogok illetnek meg minket, pedig születésünktől fogva 30 alapvető emberi joggal rendelkezünk, melyet az ENSZ már 1948-ban megfogalmazott az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában.

A Fiatalok az emberi jogokért aktivistái a 29. pont szellemében végezték tevékenységüket:
29. Emberi Jog: Kötelességeink
„Kötelezettségünk van más emberek iránt, hogy megvédjük az ő jogaikat és szabadságukat is.”

Ismerje meg Ön is az Emberi jogait: www.fiatalokazemberijogokert.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek