Földkerülés egy nemes célért
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

RoyalMagazin.hu

2021. május 5. szerda

Györgyi ünnepli névnapját.
Holnap Ivett napja lesz.
Főoldal Kultúra Kultúra Földkerülés egy nemes célért
Földkerülés egy nemes célért PDF Nyomtat Email
2015 augusztus 18., kedd 21:48

Légrádi Márk vagyok, már közel 31 éve a vitorlázás az életem, ezt bátran kijelenthetem, hiszen így visszatekintve minden cselekedetemet ez a sport határozott meg.

Mint minden sportolónál nálam is a hobbiból szenvedély, majd később szerelem lett. Egyre nagyobb célokat tűztem ki magam elé, először versenyek a Balatonon, kisebb nagyobb túrázások majd ezt követték az oktatások is. 2000-től elkezdtem mindezt a tengereken is, először a Horvát tengeren, majd a földközin, egyre nagyobb hajókkal. Átlagosan évi 27-28 hetet voltam a tengereken, mellette kb. 8-10 hetet a Balatonon, mígnem a nyílt víz hívó szava, el nem jutott hozzám is mint sok társamhoz, Fa Nándorhoz, Gál Józsefhez, vagy Rakonczay Gáborhoz. Ezen el kellett tűnődnöm, nem mehettem csak úgy el mellette! 2006-ban elkezdtem sérült gyermekeket vitorláztatni a Balatonon, ezzel kölcsönösen erőt adva egymásnak, nagy sikere volt,
éleztük mindannyian. A Földkerülés gondolata továbbra is motoszkált a fejemben, de hogy tudnék Én ezzel másoknak, másokon segíteni? Rám talált egy érdekes kihívás egy Kisgyermek személyében, akinek életmentő műtéti beavatkozásához pénzügyi támogatásra volt szüksége, és felismertem, hogy velük nem sokan foglalkoznak, így jött az Egy ország egy Gyermekért gondolata, és máris összeállt a miért. 2014 december 17-én az Európa rendezvényhajón debütált a Földkerülés egy nemes célért 2016-2019 projekt, mára a hajóépítés fázisánál tartok. A hajó a földkerülő Gál József hajójának mintájára épül, aki a projekt hivatalos szakértője is egyben. A várható elkészülés 2016 februárja, amikor is a Budapesti Boat Show-on bemutatásra kerül, ezt követően időjárástól függően február végén, március elején indulás a Parlament elől és kezdetét veszi egy közel három, három és fél éves út, ami alatt külföldön élő Magyaroktól gyűjtök adományt, Magyarországon élő, életmentő műtétre váró Gyermekek részére. További részletek:
www.foldkerules.hu

blog comments powered by Disqus
 

Kapcsolódó cikkek:

Startlap

Add a Startlaphoz

Hiteles cégkivonat

cegkiv

Programkereső

Jogsebész

observer

OBSERVER - A médiafigyelő

Facebook


imedia.logo


Települések

Borsod-Abaúj-Zemplén megye települései

Vendégvárás

Vendégvárás

Utazás

Utazás

Szolgáltatások

Szolgáltatások