2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Valóra vált remények – nagy sikerű bállal jubilált a Teljes Életért Egyesület

Valóra vált remények – nagy sikerű bállal jubilált a Teljes Életért Egyesület

Szeretet, tisztelet, méltóság és humánum. Ezek a most tíz esztendős Kazincbarcikai „Teljes Életért” Egyesület tevékenységének alappillérei. A jubiláló szervezet szombaton egy nagyszabású est és bál keretében ünnepelt.


Délután négy órakor közel kétszáz vendéget köszönthetett az egyesület elnöke, Tokai Edit, aki érthető módon egyszerre volt nagyon boldog és meghatódott is. Hiszen a szervezet vezetőségével, tagjaival és együttműködő partnereikkel nagyon sokat dolgoztak azon, hogy az egyesület munkáját és jövőbeni terveit még szélesebb körben megismerjék, s ugyanakkor támogatásra érdemesnek tartsák.
Ez volt a jubileumi bál alapötlete is, mely végül egy széles összefogásnak köszönhetően nagy siker lett. Köszönhetően a rendkívül színes vendégkörnek, az elragadó táncprodukciókkal fellépő Kodály növendékeknek, s az őket tanító két nagyszerű pedagógusnak, Kriston-Kolosai Anikónak és Szinyei Edinának. Már a sejtelmes fényben előadott nyitótánc is nagy sikert aratott, amit aztán Anikó és kislánya, Panni tánca csak tovább fokozott.

„A remény az, ami igazán számít…”

Az elragadó műsorszámok között köszöntőket hallhatott a közönség, elsőként Demeter Zoltán, a térség országgyűlési képviselője lépett a mikrofonhoz. Beszédében kiemelte a gondoskodás és elesett embertársaink támogatásának fontosságát, miközben példaértékűnek nevezte a rendező egyesület munkáját; majd köszönetet mondott a vezetők önfeláldozó és kitartó tevékenységéért.
Szitka Péter, Kazincbarcika város polgármestere köszöntőjében szintén a szervezet áldozatos és pótolhatatlan munkáját méltatta. Ugyanakkor kiemelte azt is, hogy az eltelt tíz év mind az egyesület életében, mind a város közéletében betöltött szerepét illetően mérföldkőnek számít. Máté Gizella, a Rákbetegek Országos Szervezetének elnökhelyettese a szakma nevében méltatta az egyesület tevékenységét és mondott köszönetet a vezetőknek. Majd Dr. Tóthné Lacza Zsuzsanna, a Teljes Életért Egyesület tiszteletbeli nagykövete szólt a jelenlévőkhöz. Részletesen szólt arról az útról, amelyet az egyesület bejárt az elmúlt évtizedben; a sok nehézségről, a nagy kitartásról, a hitről és a reményről, ami minden tevékenységüket áthatja. S arról a rengeteg eredményről, sikerről, agilis, szerteágazó és még a határon is átnyúló munkáról, mely szintén fémjelzi ennek a szervezetnek az értékét.
Ezt követően megérkezett a jubileumi óriástorta, s a tagság hagyományosan együtt énekelte el a szülinapi dalt, ám ezúttal Jancsó Dóra színművésznő, az egyesület támogatója is besegített. A közös tortavágást követően a kazincbarcikai gyökerekkel rendelkező művésznő egy olyan csodálatos és szeretettel átitatott műsort adott, ami még különlegesebbé tette az estét. A hangulatot a Kodályos fiatalok szambája fokozta, majd ünnepi pohárköszöntő következett. Tóth Gábor, a Kazincbarcikai Kórház igazgatója bensőséges hangulatban és nagyon szép gondolatokkal köszöntötte a jubiláló egyesületet, kiemelve azt is, hogy mennyire büszke arra, hogy a szervezet bázisát és a vezetők egy részét is a kórház adhatja. Ezután egy finom vacsora formájában az erőgyűjtés következett az egész estés táncra. Újhelyi István élőzenés, nosztalgia- és mulatós műsora közben a szervezők sort kerítettek a tombolasorsolásra is, hiszen a támogatók jóvoltából legalább száz ajándék várt gazdára. A rendezvény kapcsán a rendező szervezet közel négyszázezer forintot tud majd a Kazincbarcikán és a környező településeken élő, emlőrákban érintett tagjaik rehabilitációs és életminőséget javító programjaira fordítani.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek