2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Utcazenészek, professzionális fellépők a II. Kolorfesztiválon

Utcazenészek, professzionális fellépők a II. Kolorfesztiválon

Színes programok jellemezték a Kolorcity Fesztivál negyedik ötödik napját is.

Augusztus 11-én két nívós koncertre várták a fesztiválozókat: a Szent Család-templomban a kazincbarcikai származású operaénekes, Tátrai Zita lépett föl Harazdy Miklós zongoraművész kíséretében; az edelényi Borsodi Tájházban pedig az ethno-funk – csángó boogie zenekar, a Kerekes Band vendégeskedett. Délelőtt a Kolor60 projekt részeként performanszok és utcazene színesítette a várost. Este nyolckor a belvárosi Rendezvények házában (a volt Pont moziban) nyílt meg az idén hatvanéves város építési szakaszának azóta emblematikussá vált tárgyait bemutató retrókiállítás, és átadták a Retró étteremhez tartozó Retró teraszt is, ahol retrófilmeket vetítenek a II. Kolorfesztivál ideje alatt. Legközelebb augusztus 14-én 21.00 órától a Szeleburdi vakációt, augusztus 27-én este pedig a Csinibabát lehet majd megtekinteni az Egressy téren berendezett szabadtéri moziban.

Temperamento kolorfesztivál-show

A Kolorfesztivál 5. napjának délelőttjén is extrém performanszok és utcazenészek fogadták a városlakókat Kazincbarcikán.
A Retrókiállítás mellett, a Városi Kiállítóteremben este Bukta Imre Munkácsy-díjas képzőművész munkáiból nyílt tárlat.  A művész alkotásaival 1978 óta folyamatosan jelen van a hazai és külföldi kiállításokon. Napjainkban az egri Eszterházy Károly Főiskolán és a Magyar Képzőművészeti Egyetemen tanít. A tárlatot augusztus 30-áig tekinthetik meg az érdeklődők.
A nap záróprogramja a Szentpéteri Csilla and Band Temperamento koncertshowja volt az Egressyben este 7 órától. Szentpéteri Csilla, akit az osztrák sajtó a crossover királynőjének nevezett el, kitűnő zenésztársaival párbajra hívta az Európa- és világbajnok DuDance táncosait, a nagyközönségnek így páratlan élményben volt része az előadás közben.

Príma csemegék

A hatodik fesztiválnap igazán tartalmasra sikeredik: délelőtt 10 órától az Egressyben turisztikai konferenciát rendeznek, ahol a szakma is bekapcsolódik a rendezvénysorozatba. Ezzel párhuzamosan utcazenészek szórakoztatják a belvárosban járókat, délután három órától pedig szabadtéri rajzszakkört tartanak és a mobil, utcai könyvtárba is beülhet bárki.
A délután és az este a népi hagyományok, a népzene, a népművészet és a hungarikumnak számító pálinka találkozásáról szól. Így akik kilátogatnak a kazincbarcikai Szabadság térre igazán Príma élményt kaphatnak.
Részletek: www.kolorcity.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek