2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 399 HUF
1 GBP 472 HUF

Uniós fejlesztések nyílt napja

Az elmúlt 13 évben több tízezer uniós fejlesztési projekt zárult sikerrel Magyarországon. Fejlődött az ország, munkahelyek százezrei jöttek létre, cégek ezrei tudtak sikeresen fejleszteni, számos városban és faluban épültek vagy újultak meg intézmények, közterületek. Az uniós fejlesztések története ma már sikertörténet Magyarországon. Bármerre járunk hazánkban, mindenütt találhatunk olyan megvalósult projekteket, amelyek az uniós fejlesztési programoknak köszönhetik az eredményeiket.

A siker közös, és azt szeretnénk, ha a siker örömében minél többen osztozhatnának. Idén immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja című programsorozat, melynek keretében az európai uniós támogatásból megvalósult több tízezer fejlesztés közül a legizgalmasabbak kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők. Ennek keretében 2017 tavaszán a május 7. és 28. közötti hétvégéken állatkertek, vadasparkok és várak várják országszerte a látogatókat.

Ebben az időszakban minden uniós fejlesztési régióban tartunk egy-egy nyílt napot. A kiemelt helyszínek mellett az adott napon a régió más pontjain is érdekes és izgalmas programok várják az érdeklődőket.

A hét régiós nyílt nap időpontja és kiemelt helyszínei:

RÉGIÓ    DÁTUM    KIEMELT HELYSZÍN
Közép-Magyarország    2017.05.07.    Szabadság tér, Budapest
Dél-Dunántúl    2017.05.13.    Pécs Zoo, Pécs
Dél-Alföld    2017.05.14.    Szegedi Vadaspark, Szeged
Nyugat-Dunántúl    2017.05.20.    Xantus János Állatkert, Győr
Közép-Dunántúl    2017.05.21.    Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark, Veszprém
Észak-Alföld    2017.05.27.    Nyíregyházi Állatpark, Nyíregyháza
Észak-Magyarország    2017.05.28.    Diósgyőri Vár, Miskolc

A részletes programokról a http://nyiltnap.szechenyi2020.hu/ oldalon tájékozódhatnak. A rendezvénysorozat május 28-i állomása az Észak-magyarországi régió, helyszíne a Diósgyőri Vár.

Diósgyőri Vár (Miskolc)

A várról és a fejlesztésről röviden:

A Diósgyőr-Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztése elnevezésű projekt leghangsúlyosabb eleme a Diósgyőri Vár megújulása, átalakulása – amely érinti magát a műemlék várat is. A Diósgyőri Vár bizonyos részei „visszaépültek”, ezzel az eddiginél is teljesebb mértékben mutatja be a középkori lovagvárak hangulatát, építészeti sajátosságait. Az új terek egyúttal új lehetőségeket teremtenek a középkori élet bemutatására, a vár történetének megismertetésére, nem utolsósorban pedig a vár legújabb kori történetében meghatározó szerepet játszó rendezvények, kulturális események körének bővítésére.

A felújítás paradigmaváltást jelentett a műemlékvédelemben, hiszen teljes épületrészeket rekonstruáltak, ami nemzetközi viszonylatban is egyedülálló. A projekt fizikailag, funkcionálisan és tematikusan is összeköti a területen jelenleg is meglévő, attrakciós potenciállal rendelkező turisztikai helyszíneket, ezáltal egyedülálló komplexitású, innovatív turisztikai terméket létrehozva. A program részei többek között a Várudvar, Lovagi Tornák tere, Vásártér és Lillafüredi tematikus Függőkert fejlesztése, mely a Lillafüredi vízesés közvetlen környezetében található. A projekt több mint 2,6 milliárd támogatási összegből valósult meg.

A nyílt nap programja:

1. SZÍNPADI PROGRAMOK
10:00 Csodamalom Bábszínház: Ludas Matyi c. előadás

14:00 Csodamalom Bábszínház: János vitéz c. előadás

2. EGÉSZ NAPOS PROGRAMOK

Kormányablak fotózás
Europe Direct Tájékoztató Központ
Kézműves foglalkozások
Arcfestés
Szerencsekerék játék naponta több alkalommal

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek