2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Új, unikális képzés a Miskolci Egyetemen! Az országban először: személyre szabott oktatási modell!

Új, unikális képzés a Miskolci Egyetemen! Az országban először: személyre szabott oktatási modell!

Új, unikális képzés a Miskolci Egyetemen! Az országban először: személyre szabott oktatási modell!

 2019 szeptemberétől vegyészmérnök alapszak indul a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán.

 A régióban – a vegyipar fellegvárában –  egyedülálló képzés létrehozását az tette szükségessé, hogy az itt működő vegyipari cégeknek – mint pl. a Wanhua-BorsodChem, a MOL Petrolkémia Zrt., illetve a Kiss Cégcsoport – szükségük van a szakember-utánpótlásra, és ennek megteremtéséhez a Miskolci Egyetemen adottak a szakmai feltételek. A Műszaki Anyagtudományi Kar Kémiai Intézete egy dinamikusan fejlődő egysége az egyetemnek, oktatói gárdája kiemelkedő szakemberekből áll, jól működő ipari kapcsolatokkal. Az intézet a cégeknél kihelyezett laborokban biztosítja a hallgatók gyakorlati képzését, és nagy gondot fordít a tehetséggondozásra is.

 

A képzést duális formában is választhatják majd szeptembertől az ide jelentkezők, hiszen már négy vegyipari vállalattal szerződött az egyetem ennek érdekében. A duális  oktatási rendben tanuló diákok nagy előnnyel indulnak a munkaerő-piacon, mivel tanulmányi idejük alatt az elméleti tudás mellett már gyakorlati tapasztalatot is szerezhetnek, és akár már egyetemi éveik alatt megismerhetik majdani munkahelyük működését, elvárásait.

 

A képzés beindításával egy új, kísérleti jellegű, személyre szabott oktatási modellt is bevezet a Műszaki Anyagtudományi Kar, amely többek között abban is unikális, hogy minden hallgató mellett egy fiatal mentor-oktató áll majd, aki segíti őt a tanulmányai során.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum