2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Tizenéves jövőtervezőket keres a UPC

A UPC Magyarország a SKOOL és a Kódgarázs szakmai közreműködésével ismét meghirdeti a Future Makers Nagydíjat. A kétfordulós versenyre 12 és 16 év közötti diákok nevezhetnek, 3 fős csapatokban, olyan saját fejlesztésű applikációval vagy weboldallal, amelyek valamilyen, az egész társadalmat, vagy a helyi közösséget érintő problémára adnak megoldást a technológia és digitális eszközök segítségével. A győztes csapat jutalma egy írországi utazás lesz, amelynek keretében részt vehetnek a világ egyik legizgalmasabb innovációs eseményén, a dublini Coolest Projectsen.

Világunkban számos olyan megoldatlan probléma van, melyekre a technológia jelentheti a megoldást. A Future Makers Nagydíj ezekre keresi a választ, egyúttal pedig gondolkodásra ösztönzi a fiatal tehetségeket. Hiszen a tizenéves korosztály már születése óta jól ismeri a technológiát, az őket körülvevő problémákkal pedig legalább ennyire tisztában vannak. A Future Makers 2018-as magyarországi fordulója a UPC Magyarország kezdeményezésében, a Kódgarázs és a SKOOL szakmai közreműködésével valósul meg.

A kétfordulós versenyre 12 és 16 év közötti diákok nevezhetnek, 3 fős csapatokban. A versenyzőktől olyan technológiai megoldásokat várnak, amelyek közösségi és gazdasági haszna a társadalom egésze számára fontos, és nem csupán egyének, vállalatok vagy befektetők számára. Elsősorban Scratch vagy AppInventor fejlesztői környezetben kidolgozott projektekkel, applikációkkal vagy weboldalakkal lehet pályázni. A csapatoknak azt is meg kell indokolniuk, hogy miért tartják fontosnak az adott problémát és annak megoldását egy kisebb vagy nagyobb közösség, vagy akár az egész társadalom szempontjából.

A magyar nyelven elkészített pályázatokat november 19-ig lehet beküldeni, az eredményhirdetés pedig december elején lesz. A hazai szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályamunkákat személyesen is prezentálják majd a pályázók, a győztes csapat jutalma pedig egy írországi utazás lesz, amelynek keretében részt vehetnek a világ egyik legizgalmasabb innovációs eseményén, a dublini Coolest Projectsen és ott a nemzetközi közönség előtt is bemutathatják alkotásukat.

A versennyel kapcsolatos részletes információkért és a felkészülést segítő hasznos tippekért érdemes felkeresni a www.futuremakers.hu weboldalt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek