2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Mit gondolunk a terasznyitásról? – nagyot fordult az internetezők véleménye egy hónap alatt

Mit gondolunk a terasznyitásról? – nagyot fordult az internetezők véleménye egy hónap alatt

Nem mindenki örült az áprilisi nyitásoknak, a médiában az első teraszozós hétvégéről megjelent beszámolókat vizsgálva kiderült, az érzelmekkel teli netes említések 66 százaléka negatív volt. Az április 24 – május 25. közötti időszakban 202 705 db teraszozással kapcsolatos említés történt, ebből több mint 47 000 az első hétvégén. Azóta azonban nagyot fordult az online tér véleménye a SentiOne felmérése szerint, a pünkösdi hétvégére megenyhültek az internetezők a témában: ha az érzelmekkel teli bejegyzéseket nézzük, 70%-ban pozitívan vélekednek a teraszokról.

Az április végi nyitást többen kritizálták, különösen a nagyvárosok teraszait ellepő emberáradat fotóit, videóit látva, legtöbbet erről Budapesten beszéltek, de más nagyvárosokban is téma volt a régi-új szórakozási lehetőség. A legpozitívabb online beszélgetések, reakciók Szombathelyen voltak, ezzel szemben az enyhítéseknek Miskolcon örültek legkevésbé. A legnépszerűbb kifejezés a “hiányoztatok” volt, amely használatára a Csodás Magyarország Instagram oldala buzdította az internetezőket, a viszontlátás örömét és a terasznyitással kapcsolatos tartalmakat legtöbben ezzel a hashtaggel látták el.

A hónap nyertesei voltak még a sörgyártók és az Unicum is. A legtöbbet használt szavak között Nánási Pál és Ördög Nóra boltjához köthető ’nekemabalaton’ kifejezés is népszerű volt, de sokan beszélgettek grillezésről is az elmúlt hónapban.

A vizsgált egy hónap alatt – valószínű a javuló járványügyi adatoknak köszönhetően – teljesen megváltozott az internetezők véleménye a teraszok nyitásáról. Ha a semleges hangvételű megjegyzések mellett az érzelmeket is kifejező bejegyzéseket vizsgáljuk, akkor szinte pontosan megfordult az arány: míg áprilisban kétharmad-egyharmad arányban voltak inkább negatív-pozitív vélemények, május végére már sokkal többen örültek a terasznyitásnak, mint kritizálták.

A Sentione azokat a 2021.04.24-05.25 között publikusan közzétett online tartalmakat elemezte, melyben a terasz, teraszozás illetve a terasz és megyeszékhelyek neveinek szókapcsolatának minden lehetséges variációja megjelenik, vagy hozzá kötődik.  Az elemzés alapját a magyar internetezők portálokon, blogokon, fórumokon, közösségi média felületeken található publikus tartalmai adták.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek