2022. 06. 29. szerda

Péter, Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Szobrászoknak hirdet pályázatot a Zsolnay Örökségkezelő

Szobrászoknak hirdet pályázatot a Zsolnay Örökségkezelő

Térjáték címmel hirdet pályázatot a Zsolnay Örökségkezelő Galéria divíziója szobrászművészek részére, elsősorban szobor, illetve művészeti installáció bemutatására. A szakmai zsűri értékelése után a legjobbnak ítélt pályázók a Művészetek és Irodalom Házában mutathatják be alkotásukat.

A Zsolnay Örökségkezelő számára fontos, hogy a nagy kiállítóterek (Pécsi Galéria, m21 Galéria) mellett minél több bemutatkozási lehetőséget biztosítson a művészek számára, ezért indította el tavaly ősszel a Térjáték című sorozatát is. Ennek alapgondolata az, hogy a Művészetek és Irodalom Házában található Játékterem nagy belmagassággal rendelkező, 44 négyzetméteres tere inspiráló lehet a szobrászok számára helyspecifikus alkotások, nagyméretű installációk létrehozására, vagy szobrászművészeti alkotások bemutatására.

Pályázni önéletrajzzal és alkotói portfólióval, a kiállítandó műtárgy bemutatásával és/vagy látványtervének benyújtásával lehet. A leadási határidő február 20.

A pályamunkák közül a szakmai zsűri választja ki a 6 legnívósabb alkotást. Ha a vírushelyzet engedi, a kiállítások megvalósítására a 2021. március 15. és december 31. közötti időszakban, 6 különböző időintervallumban kerül sor, melyeket az alkotókkal egyeztetve a Zsolnay Örökségkezelő határoz meg.

A pályázat eredményéről 2021. március 5-én minden jelentkezőt elektronikus formában értesítünk.

A pályázat benyújtásának részletei: https://www.pmh.hu/programok/palyazati-felhivas-szobraszok-reszere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum