2022. 08. 12. péntek

Klára
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Szinyei Majális Szirmabesenyőn

Egy hónapos program­kavalkád a jubileum és a festő tiszteletére

“Szinyei Merse Pál, – mint azt már szinte mindenki tudja – ezer szállal kötődik a szirmabesenyői Szirmay-kastélyhoz, hiszen Szinyei és Szirmay Alfréd gróf, a kastély akkori ura, sógorok voltak.” – mondta Huszti Gábor, a település polgármestere sajtótájékoztatóján, ahol a május 2-án kezdődő és 30-án záródó Szinyei Majális programsorozatot ismertette.
– Programjaink zömét a kastélyba szerveztük, bár egy kicsit még most is vadregényes a helyszín, de éppen ez ad egy különleges hangulatot az eseményeknek. Aztán egyszer majd arról is beszámolhatunk, hogy a felújított Szirmay kastélyban, de ez még a jövő eseménye, hiszen pályázatunk van rá, de hogy nyerünk -e, azt még nem tudjuk…

 Május 2-án kezdődik a rendezvénysorozat és május 30-ig tart. Az iskola egy Nyitnikék programmal indít, valamint a kastélyudvaron megrendezendő rajzversennyel, és a végén a zenésznövendékek adnak hangversenyt Tavasz Zsongás címmel. A színes programban  a kultúra mellett a mozgás, a sport, a szellemi vetélkedők, a botanika, az állatvilág is helyet kapott.
Győrfi Lászlóné iskola igazgató: A program szinte minden korosztálynak kínál élményt. Az iskolai rendezvényekbe bevonjuk az óvodásokat is, megtartjuk az immár hagyományos diákönkormányzati napot, amelyre várjuk a beíratott első osztályos diákokat is. Sok programunk inkább a helyi lakosoknak szól, de lesznek majd olyanok is, amelyekre a környező településekről is várunk vendégeket.

Május 4-én lesz az iskola jubileumi ünnepsége, – a szirmabesenyői az egyetlen általános iskola az országban, amely a festő nevét viseli –  a rendezvény “20 év – 20 képben” címmel adózik a festő emlékének.
Május 27-én  családi majálist tartanak – gyermeknappal egybekötve – ahol sportvetélkedők, főzőverseny is lesz.

-obe-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek