2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Színes szombat a II. Kolorfesztiválon

Kazincbarcika – A művészetek mellett a sport jegyében telt a II. Kolorfesztivál második szombatja.

Délelőtt színpompás programokban részesültek a vállalkozó szelleműek: a Kolor Bike és a Kolor Run programon bringázni és futni lehetett, méghozzá színes felhőből indulva és abba érkezve.

A kicsik és a nagyok rendkívül élvezték a különleges „kísérőprogramot”, kék, sárga, zöld, pink és egyéb színekben pompázva még a kézlenyomatuk is meghagyták az utókor számára a KSK falán.
Délután tovább folytatódott a Kolorcity Summer Cup, a második játéknap izgalmas találkozóira is több százan voltak kíváncsiak.

Deniz és a Hősök

Nem unták meg a fújást a sportközpontban rajzoló graffitisek sem, akik szombat estére közel húsz falat díszítettek fel műalkotásaikkal. Munkájukat Szitka Péter polgármester köszönte meg egy-egy emléklappal.
„A graffiti művészet” hétvége második napja sportbemutatókkal és koncertekkel zárult. Először a Factory Sportaréna extrémsport-, majd az East Siders hiphop-bemutatója következett. Őket a kazincbarcikai születésű Deniz követte, aki DJ-s felállásban érkezett hazai pályára.
A Petőfi Rádió egyik kiemelt előadója egy órán át szórakoztatta a lelkes közönséget. A napot a veszprémi hiphopformáció, a Hősök zárták, koncertjükre ezres tömeg gyűlt össze a sportszínpadon.
Ezzel párhuzamosan a strandon az autentikus magyar kultúráé volt a főszerep. Este fél nyolctól a Magyar Állami Népi Együttes Magyar Rapszódia címmel adott előadást, melyen a 2013-as észak-amerikai turné műsorát elevenítették fel. Fél tíztől a Ghymes következett, ők egyedi stílusú, jazz és klasszikus elemekkel tarkított zenéjükkel kápráztatták el a hallgatóságot.
Mindezekről és a szintén szombaton nyílt sajókazai Kertai Zalán-kiállításról bővebben a KVTV keddi, 17.30-kor kezdődő fesztiváladásában számol be.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek