2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Szereti az állatokat? – Hozza el a könyvtárba adományát!

Szereti az állatokat? – Hozza el a könyvtárba adományát!

Az ember legjobb barátja a könyv – és a kutya. Ezért (is) gyűjt egy hétig tárgyadományokat a Miskolci Állatsegítő Alapítvány pártfogoltjai számára a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az alapítvány három önkéntesének fotóiból pedig kiállítás nyílik, felhívva a figyelmet arra: létezik MÁSAbb állattartás.

 A Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) kis pártfogoltjaival nyáron, a Könyvtéren találkozhattak a könyvbarátok. Most, a tél közeledtével adományokat gyűjt a segítő szervezetnek a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Elsősorban régi törölközőket, ágyneműket, kölyökkutyáknak való ételeket, tisztítószereket (pl. hipó) várunk a könyvtári gyűjtőpontokon. Azaz a központi épület mellett a József Attila, a Kaffka Margit, a Lévay József, a Móra Ferenc, a Petőfi Sándor, a Szabó Lőrinc és a Tompa Mihály Könyvtárban.

Az adománygyűjtés az Országos Könyvtári Napok idején, 2018. október 1–7. között tart. Ugyanezen a héten, egészen pontosan október 3-án, szerdán délután 3 órakor kiállítás nyílik a Miskolci Állatsegítő Alapítvány önkénteseinek fotóiból Szívügyünk a MÁSAbb állattartás címmel a József Attila Könyvtárban. Az állatok világnapja alkalmából Váradi Nikoletta kutyakozmetikus, fotográfus; R. Nagy Csilla kulturális antropológus, dokumentumfilmes és Kiss József újságíró, fotóriporter mutatja be állatfotóit – a tárlaton olyan, a MÁSA menhelyén élt kutyák és macskák képei láthatók, akiket már szerencsésen örökbe fogadtak. A kiállítást Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány elnöke nyitja meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek