2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 407 HUF
1 GBP 480 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Szabadfogású Számítógép verseny:miskolci nyertesek

Szabadfogású Számítógép verseny:miskolci nyertesek

Az elmúlt tizenhárom évben közel 6000 nevező nevezett a 19 Szabadfogású Számítógép versenyre, ez bizonyítja, hogy a 19 év alatti fiatalok között valóban sokan vannak olyanok, akik kreatív módon használják a számítógépet és elképesztően egyedi, gyakran a profikat is megszégyenítő alkotásokat hoznak létre.

A beadott pályamunkáknál nem az jelent előnyt, ami szép, trendi vagy ízlésesen tálalt, hanem ami izgalmas, egyedi, magas színvonalú vagy újító szándékú! Partner kapcsolatainknak köszönhetően, az Ars Electronica, a Deutscher Multimediapreis, vagy a Bugnplay nemzetközi versenyeinek díjazott alkotásait bemutató kiállításokon a közönség is meggyőződhetett arról, hogy a magyar tizenévesek által készített számítógépes munkák kiemelkedő színvonalúak.

A verseny Magyarországon egyedülálló, mivel kategóriák és megkötések nélkül, szabadon lehet nevezni bármivel, ami számítógéppel készül: legyen az akár rajz, videó, animáció, zene, játék,
honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű
szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás.

Versenyünkkel a fiatalokat, iskolai kereteket meghaladó terveik kreatív megvalósítására ösztönözzük. Az egyéni alkotókedv számára megmérettetést, valamint nyilvános bemutatkozási lehetőséget teremtünk. Biztatjuk őket az internetes tudástár kihasználására és a tudás megosztására, lendületet adva ezzel céljaik eléréséhez.

A versenyen rész venni lehet egyénileg vagy csapatban, és nevezhetnek itthonról, valamint a határon túlról egyaránt.
A beérkező műveket képző-, videóművészekből és zenészekből, informatikusokból és tanárokból álló zsűri bírálja el. A legjobbnak ítélt alkotásokból nagyszabású kiállítást rendezünk december elején, az Új Budapest Galériában, a Bálna Budapestben. A nyilvános és külföldi bemutatkozási lehetőség mellett a verseny támogatóinak köszönhetően nagy értékű nyereményeket is kapnak a díjazottak.

Miskolci nyertesek: Gyulai Márton [16] és Juhász Dávid [16] a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulói és egy távvezérlésre használható okosruhát készítettek el!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek