2021. 10. 25. hétfő

Blanka, Bianka
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Speciális színházi előadás érkezik Miskolcra

Az Ady Endre Művelődési Házba különleges előadással mutatkozik be márciusban a budapesti MáSzínház; a dráma, amelyben három értelmi fogyatékossággal élő és két ép értelmű színésznő játszik, a női szerepek és a fogyatékosság viszonyát járja körül. A KépMás – Próbálom túlkiabálni magam című előadást már 27 alkalommal játszotta telt ház előtt a társulat, akiknek nem titkolt célja, hogy nézőik egy lépéssel közelebb kerüljenek a fogyatékossággal élő emberek partnerként kezeléséhez.

„Nem sokat tudtunk arról, hogy milyen előadás vár ránk, csak annyit, hogy sérült és egészséges színészek közösen adnak elő. A terembe belépve már rögtön kaptuk az első impulzust, és a darab az első pillanattól kezdve mindenkit magával ragadott.” /Juli, 16 éves, néző/

Az előadást, amelyben három sérült és két ép értelmű színésznő játszik egyenrangú partnerként, közösen, 2017. április 27-én mutatták be a budapesti Jurányi Házban. A darab arra keresi a választ, hogy milyen kihívásokkal néz szembe ma egy sérültként és egy épként címkézett nő gyermekkorától a kapuzárásig?
Dittiről azt mondják, hogy fura. Azt szeretné, ha nem elfordulnának az emberek, hanem odamennének hozzá, és megkérdeznék, hogy miért. Szabina, Ditti nővére nagyon szeretne különleges lenni, kitűnni a tömegből, mégis folyamatosan úgy érzi, hogy átlagos. A testvérpár története a játszók személyes élményei, emlékei alapján jött létre, és nem titkolt célja csökkenteni a szakadékot épek és sérültek között.
Az előadáshoz előkészítő és feldolgozó foglalkozásokat is kínálnak középiskolásoknak a társulat színész-drámatanárai, akik több, mint 30 osztállyal találkoztak már az előadás kapcsán.
Továbbá a miskolci vendégjáték után a nézők egy ingyenes kerekasztal beszélgetés keretében többet is megtudhatnak a társulat munkájáról és az előadás létrehozásának körülményeiről.
Az előadás miskolci vendégjátéka a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulhat meg.
Jegyek 1500 Ft-ért online vásárolhatók a MáSzínházat fenntartó szervezet, az AppArt Egyesület honlapján:
http://appart.hu/event/kepmas-probalom-tulkiabalni-magam-vendegjatek-miskolcon/

Fotó:Rostás Bianka

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

További cikkek

Szöveg: Budapest, 2021. október 23. Fényfestés a Halászbástyán az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án. MTI/Mohai…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum