2022. 06. 30. csütörtök

Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Speciális színházi előadás érkezik Miskolcra

Az Ady Endre Művelődési Házba különleges előadással mutatkozik be márciusban a budapesti MáSzínház; a dráma, amelyben három értelmi fogyatékossággal élő és két ép értelmű színésznő játszik, a női szerepek és a fogyatékosság viszonyát járja körül. A KépMás – Próbálom túlkiabálni magam című előadást már 27 alkalommal játszotta telt ház előtt a társulat, akiknek nem titkolt célja, hogy nézőik egy lépéssel közelebb kerüljenek a fogyatékossággal élő emberek partnerként kezeléséhez.

„Nem sokat tudtunk arról, hogy milyen előadás vár ránk, csak annyit, hogy sérült és egészséges színészek közösen adnak elő. A terembe belépve már rögtön kaptuk az első impulzust, és a darab az első pillanattól kezdve mindenkit magával ragadott.” /Juli, 16 éves, néző/

Az előadást, amelyben három sérült és két ép értelmű színésznő játszik egyenrangú partnerként, közösen, 2017. április 27-én mutatták be a budapesti Jurányi Házban. A darab arra keresi a választ, hogy milyen kihívásokkal néz szembe ma egy sérültként és egy épként címkézett nő gyermekkorától a kapuzárásig?
Dittiről azt mondják, hogy fura. Azt szeretné, ha nem elfordulnának az emberek, hanem odamennének hozzá, és megkérdeznék, hogy miért. Szabina, Ditti nővére nagyon szeretne különleges lenni, kitűnni a tömegből, mégis folyamatosan úgy érzi, hogy átlagos. A testvérpár története a játszók személyes élményei, emlékei alapján jött létre, és nem titkolt célja csökkenteni a szakadékot épek és sérültek között.
Az előadáshoz előkészítő és feldolgozó foglalkozásokat is kínálnak középiskolásoknak a társulat színész-drámatanárai, akik több, mint 30 osztállyal találkoztak már az előadás kapcsán.
Továbbá a miskolci vendégjáték után a nézők egy ingyenes kerekasztal beszélgetés keretében többet is megtudhatnak a társulat munkájáról és az előadás létrehozásának körülményeiről.
Az előadás miskolci vendégjátéka a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósulhat meg.
Jegyek 1500 Ft-ért online vásárolhatók a MáSzínházat fenntartó szervezet, az AppArt Egyesület honlapján:
http://appart.hu/event/kepmas-probalom-tulkiabalni-magam-vendegjatek-miskolcon/

Fotó:Rostás Bianka

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum