2024. 04. 23. kedd

Béla
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
Sikeres szezont zárt a Miskolci Szimfonikusok

Sikeres szezont zárt a Miskolci Szimfonikusok

Sikeres szezont zárt a Miskolci SzimfonikusokÉvadzáró társulati ülést tartott tegnap a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A most véget ért évadot 72  koncert, egy lemezfelvétel,több külföldi szereplés, gyermek és ifjúsági hangverseny – sorozat, ünnepi koncertek, valamint több operafesztiváli fellépés jellemezte. S mint lapunk is megírta, nagy szakmai siker a Művészetek Palotájában. Dr. Kormos Vilmos, a miskolci önkormányzat Oktatási és Kulturális Főosztályának vezetője is részt vett a társulati ülésen, s megköszönte meg a társulatnak a „fantasztikus egész éves programot”, főként azért mert nehéz éveket élnek át az emberek térségünkben, de mindenkinek szüksége van egy-egy olyan órára, amikor elfelejtheti gondját-baját, és ebben nagyon sokat segítenek a szimfonikusok.

Az évadot Szabó Péter, a zenekar igazgatója értékelte. Újra első kategóriás zenekarként az állami támogatásuk 146 millió forint, de a miskolci önkormányzat is hozzájárul működésükhöz. Az évad sikereiről szólva azt is elmondta, hogy a zenekar „Filmfónia” nagy közönségsikert arató estjét Miskolc vezetése Nívó díjjal tüntette ki.

Megköszönte, hogy a zenekar tagjai pénzadománnyal is segítették az árvíz miatt bajba került kollégáikat. Összesen 456 ezer forint gyűlt össze. Még a napokban is érkezett adomány, amelyet itt  nyújtott át Horváth Sándornak, aki alig-alig tudott megszólalni a meghatódottságtól és megköszönte a zenésztársak együttérzését, segítségét. Nyugdíjazása alkalmából Tátrai Tivadar nagybőgőstől búcsúzott a társulat, majd Szavári Andrást köszöntötték aki a kollégák szavazatai alapján nyerte el a „Az évad zenésze” díjat.

A jövő évadról Szabó Péter elmondta, hogy folytatják a megkezdett hagyományokat. Lesznek bérletes, ifjúsági és ünnepi hangversenyek, lesznek külföldi turnék és lemezfelvétel is. Szeptemberben Dohnányi Ernő műveit játssza CD-re a zenekar. S mivel is bocsájtotta volna stílszerűbben útjára a megérdemelt nyári szabadságra a zenekart az igazgató, mint a március 8-ai Weiner, Mozart és Elgar műveiből álló nagy sikerű koncert egy tételével.

 

Sikeres szezont zárt a Miskolci Szimfonikusok Sikeres szezont zárt a Miskolci Szimfonikusok Sikeres szezont zárt a Miskolci Szimfonikusok

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek