2023. 12. 10. vasárnap

Judit
1 EUR 382 HUF
1 GBP 446 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Rendhagyó nyílt nappal zárult a Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub felzárkóztató projektje

Rendhagyó nyílt nappal zárult a Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub felzárkóztató projektje

A hátrányos helyzetű fiatalokat segítő programot 12 000 euróval támogatta az Auchan

12 ezer euróval, azaz több mint 3,5 millió forinttal támogatta az Auchan Retail Magyarország a Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub „Út-Mutató a Fiataloknak” nevű kezdeményezését. A hozzájárulásnak köszönhetően a szervezet rendszeres zenei, művészeti és sport foglalkozásokat valósított meg segítve a miskolci fiatalok egészséges fejlődését és társadalmi integrációját.

A támogatásból az egyesület egy éven keresztül heti három kompetenciafejlesztő műhelyt valósított meg az általa üzemeltetett Factory Arénában. A foglalkozások keretében a hátrányos helyzetű fiatalok kreatív, zenei, kézműves és sport programokon, illetve különféle közösségépítő  rendezvényeken vehettek részt.

Az Auchan Retail Magyarország áruházlánc alapítványa, az Auchan az Ifjúságért Alapítvány rendszeresen pályázatot hirdet civil szervezetek számára, hogy támogatásával kiemelten fontos társadalmi projektek valósulhassanak meg. Az Auchan Miskolc-dél áruházának választásának köszönhetően a Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub „Út-Mutató a Fiataloknak” programját a vállalat 12 ezer euróval, azaz több mint 3,5 millió forinttal segítette.

“Az esélyegyenlőség megteremtése és a fiatalok támogatása az Auchan Retail Magyarország kiemelt célkitűzése. Vállalatunknál keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel a környezetünkben élő közösségek életét  nem csak egészséges, helyi és minőségi termékeinkkel, hanem közvetlen segítségünkkel is jobbá tehetjük. Ezért döntöttünk úgy, hogy az Auchan az Ifjúságért Alapítványunkon keresztül 12 000 euróval járulunk hozzá a Komlóstetői Kerékpáros Sport Klub kezdeményezéséhez, és így több száz hátrányos helyzetű miskolci fiatal felzárkózását segítjük” – mondta el a támogatás kapcsán Koleszár Ferenc, az Auchan Retail Magyarország Miskolc-dél áruházának igazgatója.

A Factory Aréna a fejlesztő műhelyfoglalkoztatásokon kívül helyszínt biztosít az extrém sportoknak és az alternatív zenei stílusoknak is, így a csarnok napi szinten számos 12 és 25 év közötti fiatalt vonz. A  projekt megvalósulásával a szervezet az érdeklődők körének bővülésére, évente körülbelül 500 fős, rendszeres látogatói bázisra számít.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mit mutatnak a korfestő szavak?
A tavalyi infláció, ársapka után 2023-ban mik lesznek az év szavai? Idén is keresik az év szavait a TINTA Könyvkiadóban A Kiss Gábor szótárszerkeszt…
Lehet-e nyugis a suli?
Mennyire stresszesek a hétköznapok a tanárok és a gyerekek számára az iskolában? Hogyan lehet ezt a feszültséget enyhíteni? Hogyan tud ehhez a folyama…

További cikkek