2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Régészkedés és izgalmas tárlatok a Régészet napján

Régészkedés és izgalmas tárlatok a Régészet napján

A Régészet napján Diósgyőrben, a várárokban izgalmas felfedezéseket tehetnek a régészeti feltárások bemutatását és egyéb kiegészítő programokat is kínáló rendezvényre látogatók.

A Herman Ottó Múzeum régészei által szervezett program első napján, május 27-én 9-16 óra között iskolások számára mutatják be a diósgyőri várárokban jelenleg is folyó régészeti feltárást. A gyerekek rövid bevezetést kapnak a vár és a vár feltárásának történetébe, majd kipróbálják a lelőhely-felderítés módszereit és közelről is megismerik az előkerült leletanyagot. A foglalkozás végén drónnal légifotót készítenek a csoportról. A rendezvény második napján családi programot kínálnak a szervezők, melynek keretében az érdeklődők többféle középkori mesterséget is kipróbálhatnak. A nap végére a bemutatók után pedig fény derülhet arra is, hogy a régészek honnan tudják, hol kell ásni? A Régészet napja várárokban zajló programjai ingyenesek. A foglalkozáson való részvételhez előzetes regisztráció szükséges emailben vagy telefonon! Elérhetőségek: regeszet.hermuz@gmail.com ; 46 560-17846 560-178 (Nagy Borbála).
A Herman Ottó Múzeum régészeti kiállításai, az Elit alakulat és a Más/Világ, melyek a Papszeri öreg kiállítási épületben láthatók, a Régészet napján május 27-én és 28-án 50%-os kedvezménnyel látogathatók.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek