2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Rangos díjjal tüntették ki Maurer Milán táncművészt

Rangos díjjal tüntették ki Maurer Milán táncművészt

Államalapításunk ünnepén Novák Katalin, köztársasági elnök Magyar Bronz Érdemkeresztet adományozott Maurer Milán táncművésznek, a magyar táncművészetet színesítő, magas színvonalú előadói és szakmai tevékenysége elismeréseként.

A kimagasló elismerést büszkén vette át a tehetséges művész, aki elmondta, milyen érzés volt, amikor a kitüntetésben részesült:

– Csodálatos volt a Vigadó dísztermében átvenni a kitüntetést. Csodálkozva olvastam az e-mailt, hogy ekkora állami kitüntetést kapok. Fantasztikus érzés volt, hogy végre elismernek, és ehhez hűen fogom tartani magam a továbbiakban is, vinni az országunk hírét, amerre csak járok – mondta Milán, aki részletezi, hogyan indult a tánc iránti szeretet:

– 15 éves koromban kezdtem el a balett iránt érdeklődni. Szerelem volt első látásra. Mindig is nyitott voltam a mozgásra. A színházat kiskoromtól kezdve szerettem. Mikor a Pécsi Nemzeti Színházban szerepelhettem több évadon keresztül az Olivér című musicalben, az volt a fordulópont. Vincze Balázs koreografálta a darabot, és egyből megtetszett a modern tánc és balett világa. Számomra nem csak a díjak jelentik az elismerést, hanem az is, ha olyan országokban léphetek fel, mint az Egyesült Államok, Németország és számos európai ország. Ezzel is viszem kis országom hírnevét és a táncot, amit képviselek. Mindig nagyon vegyesek az érzelmeim a színpadon. Most kezdem csak megtapasztalni azt a megérést, amit éveken át hallgattam a koreográfusoktól. Egy önfeledt szabadságot, de maximális koordináltságot, amelyhez az embernek fel kell nőnie.

Milánt legközelebb a XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó közönsége láthatja szeptember 16-án a Frenák Társulat Twins darabjában, majd Bozsik Yvette Varázscirkusz című produkciójában a Müpa színpadán.

Fotó:Bobál Katalin

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…