2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

„Élet a kék zónában”

Napjainkban egyre többen érdeklődnek az iránt, vajon mi a hosszú élet titka. Erről a témáról „Élet a kék zónákban” címmel tart kerekasztal beszélgetésre is lehetőséget adó előadást Simigné Fenyő Sarolta.  
A hallgatóságot a Föld olyan távoli régióira kalauzolja el, ahol az emberek 100 évnél is tovább élnek, egészségesek, gondtalanok és boldogok.
A földkerekségnek öt ilyen, a kék zóna nevet viselő régiója van, amelyek közül három sziget, egy félsziget és egy pedig egy modern amerikai kisváros:  Japánhoz tartozóan  Okinawa szigete; az Olaszországhoz tartozó Szardínia; a Görögországhoz tartozó Ikaria, Ikarosz szigete; Costa Ricában pedig a Nikoya félsziget, és végül az Egyesült Államokban, Kaliforniában található város, a Hetednapi Adventisták otthona, Loma Linda.
A kerekasztal beszélgetés bevezetőjében előszöt azt kíséreljük meg kideríteni, miért is nevezik ezeket a régiókat kék zónáknak. Majd pedig azt próbáljuk megfejteni, melyek lehetnek azok a tényezők, amelyek a világtól többé-kevésbé elzárt szigeteken, továbbá egy félszigeten és egy modern városban ugyanazt a hatást, a 100 évnél is hosszabb életet idézik elő.
Ezt követően kerül sor a kék zónák mindegyikének részletes bemutatására, majd azon tényezők összefoglalására, amelyek számunkra is tanulságosak és hasznosak lehetnek és az átlagosnál hosszabb életkorhoz vezethetnek.
A természet színeiben pompázó környezetből a következő előadás a mesterségesen előállított színek világába vezet.
Dadvandipour Zsuzsa azt fogja bemutatni, milyen szerepet tölthetnek be a színek az orvoslásban.
Befejezésként Amtmann-né Hédervári Zita ipírművész az időskorúakat ábrázoló festményekről tart majd bemutatót.

AZ MTA MISKOLCI TERÜLETI BIZOTTSÁGÁNAK TÁRSADALOM- ÉS HUMÁNTUDOMÁNYI GERONTOLÓGIA MUNKABIZOTTSÁGA által szervezett A SZÍNEK VILÁGA ÉS AZ IDŐSÖDÉS TUDOMÁNYA
című kerekasztal beszélgetés

Időpontja: 2019. március 6. (szerda)14.00
Helyszíne: MTA MAB Székház (3530 Miskolc, Erzsébet tér 3.)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek