2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

PROGRAM- V. ROTARY MIKULÁS FUTÁS Miskolcon

A PROGRAM CÉLJA, IDEJE ÉS HELYSZÍNE
A „Rotary Mikulás-futás” célja egy a sport, és testmozgás fontosságára való figyelemfelhívó (részben) nyílt városi sportakció megvalósítása. A rendezvény célja nem elsődlegesen a kiemelkedő sport teljesítmény, hanem egy vidám, játékos tömegsport akció megrendezése.

Időpont: 2015. december 4. (péntek), 13.00-14.4513.00-14.45 óra között
Helyszín: Miskolc város belvárosa.
Útvonal: Városház tér – Széchenyi utca – Kazinczy utca – Hősök tere-Déryné utca – Széchenyi utca – Városház tér. Mindösszesen: 1,9 km)
RÉSZLETES PROGRAM
13.00-tól Helyszíni nevezések, regisztráció, rajtszámok kiosztása. Játékszabályok, további események ismertetése Közös bemelegítő torna
14.00 A tömegfutás startja
14.05 Mikulásfogatok startja
-14.20 (folyamatos) Befutó (az iskolaszavazó „tallérok” leadása)
14.25-től Eredményhirdetés, a díjak átadása levezető mozgás zenére
VERSENY KATEGÓRIÁK
I. A LEGGYORSABB MIKULÁSFOGAT
Ötfős csapatok indulnak a starttól. A versenyzőknek mikulás sapkában, csapatban „összekapaszkodva” kell teljesíteniük a távot. A csapat tagjainak kezét papírszalaggal rögzítik egymáshoz a start előtt. Az a csapat teljesíti sikeresen a futást, akinek szalagja a célba érkezés után is épp marad. Az értékelés az elsőként beérkezők szerint történik.
II. ISKOLÁK „TÖMEGFUTÁSA” (ISKOLÁK VERSENYE):
A versenyszám során az a cél, hogy egy-egy iskolából a lehető legtöbben fussák le a távot. A versenyzők tömegrajttal indulnak el mikulás sapkában a Városház térről. A Hősök terén a forduló pontnál felállított zsűri asztalnál a futók személyenként egy-egy Mikulás-tallért kapnak, amelyet a célnál iskolánként külön-külön urnákba dobnak be. A beérkezett tallérok összeszámlálása alapján kerül kihirdetésre a három legtöbb tallért szerzett iskola.
___________________________________________________________________________
3530 Miskolc, Kisavas-alsósor 22.
DÍJAZÁS
Mikulásfogatok versenye
I., II. és III. helyezés tárgyjutalmak
Tömegfutás legaktívabb iskolája
I., II. és III. helyezés: DECATHLON vásárlási utalványok és ajándékcsomagok, A nyeremények 50.000-30.000-20.000 Ft értékben kerülnek átadásra az 1., 2. és 3. helyezett iskola részére. A díjakat a helyezett iskolák közösségei kapják.
A résztvevő iskolák kísérő tanárai tárgyjutalomban részesülnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek