2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Országos felhívássá nő a Közart kezdeményezés

A rengeteg pozitív visszajelzés és a kiemelt érdeklődés hatására a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. Közart – ahol csak lehet című kampánya országos felhívássá nőtte ki magát. Ennek keretében olyan helyeken bukkannak fel művészeti alkotások, ahol még a korlátozások idején is találkozhatnak vele az emberek – Pécsett például húsboltban, patikában és drogériában. A szervezők várják az új helyszínek jelentkezését!

A Zsolnay Örökségkezelő olyan kultúra- és művészetszervező intézmények, galériák jelentkezését várja az egész országból, akik szívesen csatlakoznak a kortárs képzőművészeti alkotásokat népszerűsítő akcióhoz.

A jelentkezők saját településükön felkeresik a képzőművészeket és az ő alkotásaik bemutatását vállaló helyszíneket (vállalkozásokat, üzleteket, nyitva tartó intézményeket). A cél, hogy a korlátozások idején is maradjon életben a kultúra, és nyújtson egy kis örömöt a betérő vendégeknek, csakúgy, mint a kiállítóterekből kiszorult alkotóknak.

Az akció védjegye a Pécsi Galériák honlapjáról (www.pecsigaleriak.hu/kozart) szerkeszthető formában letölthető felirat, amit az ajtóra függeszthetnek: „Ebben az üzletben kortárs képzőművészeti alkotás látható.”

Ezt követően az ország bármely pontján lévő a helyszínről készült fotókat, a helyszín címét, a kiállító nevét, a műtárgy vagy műtárgyak címét küldjék el a pecsigaleriak@zsn.hu e-mail címre, majd a Zsolnay Örökségkezelő minden alkotást feltölt egy ebből a célból létrehozott gyűjtőoldalra.

Legyen az ország egy nagy kiállítótér!

Az eddig kiállított munkák megtekinthetők itt: www.pecsigaleriak.hu/kozart

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek