2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Online konferencia a művészeti nevelésről

Online konferencia a művészeti nevelésről -a Zsolnay Örökségkezelő bemutatja múzeumpedagógiai programját

Vizuális nevelés és múzeumpedagógia címmel hirdet Zoom-konferenciát a Zsolnay Örökségkezelő pedagógusok részére március 4-én. A konferencia célja, hogy bemutassa a Pécsi Galériák szervezésében induló, Kortárs Junior nevű múzeumpedagógiai program tematikáit, összefüggéseit a vizuális neveléssel és rajzoktatással kapcsolatban, valamint a Pécsi Galériák helyszínein igénybe vehető eseményeket és online háttéranyagokat.

A konferenciára elsősorban a vizuális kultúra tanítása iránt érdeklődőket, alsós tanítókat, rajz- és drámatanárokat várnak.

A Zsolnay Örökségkezelő Kortárs Junior nevű múzeumpedagógiai programjának elsődleges célja a jövő műértő közönségének kinevelése, hogy a jövendő kiállításokat látogató generációnak aktív és értő viszonya legyen a vizuális és kortárs művészetekhez. Ennek elengedhetetlen feltétele a gyerekek vizuális kompetenciáinak fejlesztése. Ezért szeretné közelebb hozni a fiatalokhoz a kortárs művészeteket, azok esztétikai és technikai feltételeit, vizuális eszközeit.

– A foglalkozások az élményalapú pedagógiára épülnek, melynek lényege a tapasztalati úton átélt, megélt tartalmak tartós bevésődése. Tehát miközben számunkra egy műértő közönség születik, a tanítás eredményességének érdekében alternatívát és segítséget kínálunk a pedagógusoknak – összegezte Fekete Valéria, a cég vizuális művészeti vezetője.

A konferencia időpontja: 2021. március 4. csütörtök, 17.00‒18.00.
A konferencia előadói: Fekete Vali, a Zsolnay Örökségkezelő vizuális művészeti vezetője és Balogh Tünde kiállítási koordinátor, múzeumpedagógus. A konferenciát megnyitja Bánkuti Péter, a Zsolnay Örökségkezelő operatív igazgatója.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni március 2-ig az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSebKrmFko-AxCDq1aOCFjvVCFJfOJSFDo2lEIECif4h_EFmSg/viewform

Részletek:
https://www.pecsigaleriak.hu/programok/vizualis-neveles-es-muzeumpedagogia-cimu-online-konferencia                                             

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek