2023. 12. 10. vasárnap

Judit
1 EUR 382 HUF
1 GBP 446 HUF

Nem egyperces Örkény est a Városligetben

Hiszek a szabadságban címmel, Örkény István műveit és életét idézi meg a MiroArt Estek legújabb programja szeptember 25-én a Városliget Caféban. Az irodalmi esten ott lesz Radnóti Zsuzsa dramaturg, az író özvegye, Für Anikó színművész és Parti Nagy Lajos író is.
Idén májusban indult útjára Budapest legújabb kulturális sorozata, a MiroArt, ami művészeti estekkel, irodalmi, kulturális programokkal várja minden hónapban az érdeklődőket, mindezt Budapest századfordulós romantikájának jegyében egy igazi autentikus helyen, a több mint 120 éves Városliget Café épületében. A z első, teltházas rendezvényen Szerb Antal Utas és Holdvilág című regényéről beszélgettek a vendégek, így Szász János rendező, Prieger Zsolt zenész vagy Puskás István italianista. A sorozat háziasszonya, Juhász Anna irodalmár elmondta: „A MiroArt célja, hogy mély, izgalmas beszélgetésekkel bemutassuk kortárs alkotóinkat és felidézzük a XX. század első felének csodálatos kulturális és irodalmi életétet, így egy kicsit mi is részesei lehetünk az akkori Budapest romantikájának, hangulatának. Az első eseményt nagyon lelkesen és nyitottan fogadta a közönség, és bízunk benne, hogy a nyári szünet utáni Örkény est is hasonló sikert arat majd.”

Szeptember 25-én, 19.00 órától Örkény Istvánt, a világirodalmi rangú magyar groteszk próza megteremtőjét ismerhetik meg közelebbről a vendégek. Az eseményen megidézik családját, utazásait, a Szép Szót és az Újholdat, dramaturgi és gyógyszerész munkáját, életének főbb állomásait, majd Für Anikó színművész olvas fel a szerző legnépszerűbb műveiből. Az esten megszólal – többek között – a „társ”, Radnóti Zsuzsa dramaturg és Parti Nagy Lajos író.
Az eseményre a regisztráció augusztus 25-én indul a regisztracio@topartbudapest.hu címen.

További információ: www.facebook.com/miroartestek
Facebook esemény a részletekkel: https://www.facebook.com/events/207601266525753/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Mit mutatnak a korfestő szavak?
A tavalyi infláció, ársapka után 2023-ban mik lesznek az év szavai? Idén is keresik az év szavait a TINTA Könyvkiadóban A Kiss Gábor szótárszerkeszt…
Lehet-e nyugis a suli?
Mennyire stresszesek a hétköznapok a tanárok és a gyerekek számára az iskolában? Hogyan lehet ezt a feszültséget enyhíteni? Hogyan tud ehhez a folyama…

További cikkek