2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Mostantól mindenkinek saját hírportálja lehet némi mesterséges intelligencia segítséggel

Mostantól mindenkinek saját hírportálja lehet némi mesterséges intelligencia segítséggel

Egyéni ízléshez igazítja a híreket a legújabb hírszerkesztő oldal, a fress.hu

Ma Magyarországon hozzávetőleg 100 magyar nyelvű hírportál működik. A fress.hu hazai startup egyetlen oldalon és egyetlen kattintással lehetővé teszi, hogy bárki személyre szabottan összegyűjtse azokat a híreket és portálokat, amiket olvasni szokott, majd a rendszer még ajánl is az olvasó ízléséhez, szokásaihoz illeszkedő cikkeket.

Mesterséges intelligencián alapul a fress.hu rendszere

Az oldalon jelenleg összesen 70 hírportál érhető el, a legnagyobbtól a legkisebbig. A weboldal kategória és keresőszavak szerint is testre szabható: 17 témakör áll a felhasználók rendelkezésére, a szabadszavas keresőnek köszönhetően pedig még célzottabban is megtalálhatók a hírek. A rendszer az aktuális tartózkodási hely szerint is képes a hírportálok ajánlására. A mesterséges intelligencia figyeli a trendi forrásokat, a népszerű topikokat, és azokat is ajánlja. A felhasználók között hasonló ízlésűeket is keres, és ez alapján finomítja a hírek válogatását. Így mindenki egy teljesen egyedi híroldalt hozhat létre néhány kattintással. A saját válogatás elmentéséhez regisztráció szükséges, amely a https://fress.hu weboldalon ingyenesen elvégezhető.

Még mindig sokan olvasunk híreket

Digitális Közösségmérési Tanács legfrissebb adatai szerint a legnagyobb hazai híroldalak közel egymilliós napi szintű látogatottsággal rendelkeznek. 2020. márciusában, a vírus megjelenésekor különösen nagyot nőtt a híroldalak látogatottsága. A járvány kirobbanásakor 34 millió feletti oldalletöltési számmal indult a március 9-i hét, egy hét múlva csúcsra jutva, március 16-án a Digitális Közösségmérési Tanács, szerint a magyarországi híroldalak forgalma 55,7 millióra nőtt. Egy évvel ezelőtt  március 2-22. között csak 20-30 millió letöltés keletkezett.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek