2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF

Miskolc a digitális város

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata befejezte az Új Széchenyi Terv Észak-magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, a Digitális Város” című projektjét.
A projekt részeként a Miskolci Önkormányzati Rendészetnél új diszpécserközpont épült ki korszerű kommunikációs és informatikai berendezésekkel. Ezzel párhuzamosan bővült a városi rendszámfelismerő rendszer is.
A rendészeti diszpécserközpont elsődleges feladata a valós idejű összeköttetés biztosítása az ügyeleti szolgálat és a járőrök között. A rendszer a rádióadó-vevő készülékek által küldött GPS-pozíciók alapján meghatározza a járőrök tartózkodási helyét és digitális térképen megjeleníti és nyomon követi az útvonalukat. Az új informatikai rendszer lehetővé teszi a beérkező és a kezdeményezett hívások biztonságos rögzítését, naplózását, és a rögzített hanganyag visszakeresését is.
A Miskolcon már működő kamerás rendszámfelismerő rendszer bővítése az ellenőrzött körzetek kiterjesztését jelenti a város más területeire, a Miskolcról be- és kivezető útszakaszokra. A kamerák előtt elhaladó jármű rendszámát a központban elhelyezett szerver automatikusan leolvassa, az informatikai háttér pedig lehetővé teszi, hogy a jármű adatait összevessék a Belügyminisztérium Központi Nyilvántartási rendszerében szereplő adatokkal, így jelzést tudnak adni, ha lopott, vagy körözés alatt álló járművet észlelnek.
A fejlesztés célja a közbiztonság javítása, az állampolgárok biztonságérzetének növelése.
A „Miskolc, a digitális város” projekt részeként az Önkormányzat részére kiépült a mindennapi munkát segítő integrált ügyviteli rendszer, valamint a vezetői döntést támogató vezetői információs rendszer. A könyvelés és a számlázás munkájának megkönnyítésére új számítógépes program beszerzése történt. (Forrás SQL).
A Miskolc Holding nagyobb teljesítményű szervereket, tűzfalat és spam-szűrő szoftvereket kapott, tagvállalatai pedig e-Számlázási szoftvert vásároltak.
A digitális város projektnek köszönhetően az országban elsőként Miskolcon helyeztek ki nagyméretű LED-falakat, amelyeknek elsődleges feladata a lakosság tájékoztatása lesz.
A „Miskolc, a digitális város” elnevezésű projekt keretében megvalósult beruházások összköltsége – 100 %-os támogatási intenzitás mellett – 500 millió forint. A fejlesztés az Észak-magyarországi Regionális Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sokaknak segít a Civilút Alapítvány Hiánypótló és egyben szemléletformáló internetes platformot hozott létre a Civilút Alapítvány egy évvel ezelőt…
Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum