2021. 08. 4. szerda

Domonkos, Dominika
1 EUR 355 HUF
1 GBP 415 HUF

„Milliomos” lett a könyvtár!

Állományba vette az egymilliomodik könyvet a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az 1 000 000 leltári számú kötet a megyei ellátás részeként a kazincbarcikai kistérségbe kerül.

A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár teljes állománya már az elmúlt év végén meghaladta az egymilliót, azonban ebbe sokféle dokumentumtípus beletartozik: a fotók, képeslapok, DVD-k, hanglemezek… Ez az 1 milliós leltári szám viszont a könyvek esetében érvényes – tehát azt jelenti, hogy az intézmény állományba vette az egymilliomodik könyvet. Így mindenképp egyfajta mérföldkőnek számít.
A könyvtári munka sora úgy hozta, hogy egy Stephen King-kötet kapta az egymilliós leltári számot, amivel a kazincbarcikai kistérség könyvtárlátogatói találkozhatnak hamarosan. Ahogy az egymillió egyessel, kettessel és hármassal is. Az új könyvek beszerzése és feldolgozása azonban folyamatos, így nem kell sokat várni, hogy a Görgey utcai központi épület és a többi miskolci könyvtár polcain is megjelenjenek a 7 jegyű leltári számmal ellátott kötetek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Magyarország hivatalos fizetőeszköze a forint, augusztus elsején ünnepli 75. születésnapját. A II. világháború után, 1946. augusztus 1-én vezették be …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum