2022. 07. 7. csütörtök

Apollónia
1 EUR 412 HUF
1 GBP 481 HUF

Megújult a Tolcsvai könyvtár

Korszerű, felújított térbe költözött, új berendezést kapott a tolcsvai könyvtár, melynek avatóját január 30-án tartották. Ebben az évben ez volt az első ilyen ünnep a megyében, a jelenlegi Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer, 2013 óta viszont már az ötvennegyedik.

A Nemzeti Kulturális Alap pályázatán elnyert 3,5 millió forintból újult meg a tolcsvai könyvtár berendezése. Ehhez még hozzá kell venni a közmunkaprogram keretében elvégzett munkákat: a festést, a padlózat és a villamoshálózat, a világítás felújítását – a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében pedig újabb informatikai eszközök érkeztek. Pénzben kifejezhető tehát a beruházás költsége – értéke azonban nem, hangzott el szerdán, a megújult könyvtárban, amit dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, Bokrosné Stramszky Piroska, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár megyei hálózati igazgatóhelyettese és Csoma Ernő, Tolcsva polgármestere avatott fel.
– Apró lépésekkel, de folyamatosan fejlődik Tolcsva. A könyvtár kicsit nagyobb és sokkal jobb beosztású helyre költözésével és felújításával egy újabb erős közösségi térrel gazdagodtunk – emelte ki a polgármester.
Dr. Hörcsik Richárd avatóbeszédében azt hangsúlyozta, az egyre szaporodó elektronikus szerkezetek egyre több teret és időt vesznek el a közösségektől. A kicsiket pedig nemcsak a betűk ismeretére, hanem az értő, a fantáziát megmozgató olvasásra is meg kell tanítani. Minderre kiváló lehetőséget biztosítanak az ilyen települési könyvtárak.
Ehhez a gondolathoz kapcsolódva Bokrosné Stramszky Piroska utalt arra, hogy a kutatók egyértelműen kijelentik: a digitális világba született alfa generáció és a hagyományos értékek, a valódi világ élményei közötti hidat az idősebb generációknak kell felépíteni, és megtanítani őket járni azon.
– Ennek érdekében hívták életre Az én könyvtáram projektet. Ennek az oktatást segítő, az olvasást és a digitális világot egyaránt élményként kínáló programjai hamarosan megvalósulhatnak, és alkalmazásukra a kistelepüléseken is lehetőségük lesz a könyvtárosoknak – mondta.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Újra telefonos csalók!
A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelent az a csalási forma, amikor telefonhívás alkalmával pénzintézetek alkalmazottjának…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum