2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Meghosszabbított határidővel pályázhatnak dalaikkal a jelentkezők

Meghosszabbított határidővel pályázhatnak dalaikkal a jelentkezők

Mária Rádió Dalpályázat

A Mária Rádió régi vágya, hogy a zenetárát megújítsa, felfrissítse akár új dalokkal, zenékkel is. Ebből a célból hirdette meg a dalpályázatát, melynek további célja, hogy bemutatkozási lehetőséget nyújtson a feltörekvő, új zenekarok, dalszerzők számára is.

A rádióban már régóta hallhatóak magyar költők Istenes versei, amik a visszajelzések alapján igen népszerűek. Ezek tárházát szeretnék bővíteni, így magyar költők megzenésített Istenes verseivel lehet pályázni!

Bár manapság az online közösségi oldalak népszerűségének köszönhetően egyre több lehetősége van zenekaroknak arra, hogy megmutassák magukat, egy rádiós megjelenés még mindig nagy segítség lehet egy szárnyait bontogató együttes számára. Éppen ezért minden díjazott előadóval műsor készül, ahol bemutatkozhatnak és megmutathatják a zenéjüket. Továbbá a legjobban sikerült pályaművek felkerülnek a Mária Rádió kiemelt játszási listájára.

A pályázatok elbírálásának legfőbb szempontjai, hogy a pályaművek hangulatukban legyenek Istenhez emelőek, a vers hangulatával legyenek összhangban. Továbbá, hogy a művek előadása, hangszerelése legyen minőségi, rádiós játszásra alkalmas. A nevezéshez regisztrációs űrlap kitöltése szükséges, mely megtalálható a www.mariaradio.hu/dalpalyazat oldalon.

A műveket egy többtagú zsűri fogja elbírálni. A zsűri tagja lesz Kindelmann Győző író, irodalmi szerkesztő, a Signum együttes vezetője. Szintén a zsűri tagja lesz: ifj. Ott Rezső zeneszerző, fagottművész.

A pályázat a nagy érdeklődésre való tekintettel, meghosszabbított határidővel, 2017.június 4-én, Pünkösdvasárnap, éjfélkor zárul. A művek hangfelvételét óriáslevélben kérjük elküldeni a dalpalyazat@mariaradio.hu e-mail címre, lehetőség szerint mp3 formátumban. Kérjük, hogy a fájlnév tartalmazza az előadót és a vers címét! Azokat a műveket, amik egyéb módon érkeznek be, sajnos nem áll módunkban elbírálni.

Terveink szerint 2017 nyarán egy gálakoncerttel zárul a pályázat, ahol lehetőség lesz a díjazott dalok élő bemutatására is. Ennek részleteiről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

A dalpályázattal kapcsolatos friss hírekről a Mária Rádió honlapján, Facebook oldalán, illetve a rádió műsoraiban folyamatosan tájékozódhatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…