2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Meet the scientist

Az Amerikai Egyesült Államok budapesti Nagykövetsége, ill. Külügyminisztériuma kísérleti jelleggel, a világon elsőként Magyarországon 2010-ben elindította a „Meet the scientist” programot. Együttműködő partnernek a Magyar Fulbright Bizottságot, a lebonyolításra pedig a Magyar Innovációs Szövetséget (MISZ) kérték fel.

A program célja a műszaki és természettudományok, illetve az amerikai tanulmányi lehetőségek népszerűsítése magyar középiskolások körében. A sikerre való tekintettel a program az idei tanévben is folytatódik, összesen 9 (vidéki és fővárosi) középiskolában.

A 2014/2015-ös tanév következő vidéki rendezvényét 2015. január 21-én, 14:00-kor tartjuk az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégiumban.

Az előadást megnyitja Aros János, Sárospatak polgármestere és Dr. Siposs István, a Magyar Innovációs Szövetség Észak-magyarországi Regionális Képviselet igazgatója. Az előadó Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar dékánja, korábbi Fulbright-ösztöndíjas lesz. Az előadást követően pedig a Mobilis munkatársa az előadáshoz kapcsolódó, látványos kísérleteket mutat be a fiataloknak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum