2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Mariathon, világméretű szolidaritás az új evangelizáció örömében

Mariathon, világméretű szolidaritás az új evangelizáció örömében

A Mária Rádió Világcsaládja Szent II. János Pál pápa új evangelizációra hívását megfogadva és Ferenc pápa szólítására az evangélium továbbadásának öröme mellett kötelezte el magát. Május 9-én és 10-én, a világ 70 Mária Rádiója a szolidaritás szellemében felhívást intéz az 5 kontinens hallgatóihoz, hogy két napos adománygyűjtő tematikus napon, az u.n. Mariathonon adományaikkal járuljanak hozzá a Rádiós evangelizáció kiterjesztéséhez, hogy a kereszténység üzenetét elvihesse azokba az országokba is, ahol ez még hiányzik.

Nyolc évvel ezelőtt a magyarországi Mária Rádiót is nagylelkű adományozóktól, számunkra ismeretlen, külföldi hallgatók adakozásából kaptuk, most a magyar rádió hallgatói is a világ többi Mária Rádiójával együtt segíthetik 11 új Mária Rádió indulását a rászoruló országokban.

Az idei Mariathonnak két fő célkitűzése: új Mária Rádiókat indítani 11 fejlődő országban, továbbá 19 új frekvencia megszólalását támogatni Afrikában, mely több mint 2,5 millió afrikai hallgató elérését teszi lehetővé. Ezeknek a hallgatóknak milliói, mély szegénységben, háború borzalmai között, rettenetes nélkülözések között jut majd hozzá az „evangélium öröméhez, a béke, a kiengesztelődés üzenetéhez.

A két napos adománygyűjtés tehát május 9-én és 10-én, élő adásban, a magyar hallgatókkal négy vonalon telefonos kapcsolatban történik. A Mária Rádió megszólalását a következő 11 államban várják: Egyenlítői Guinea, Guineai Köztársaság, Libéria, Madagaszkár, Mali, Nigéria, Haiti, India, Kína, Írország és Lettország.

A tavaly májusban megrendezett Mariathon keretében a magyarországi Mária Rádiót két nap alatt, több mint 800 ember hívta telefonon, és  5 millió 670 ezer Ft felajánlásával segítették az induló, új Mária Rádiókat.

2013-ban Ferenc pápa üzenetében áldását adta a Mária Rádiók Világcsaládjának Mariathonjára: „Bátorítok minden jóakaratú embert szerte a világon, az öt kontinensen, akik részt vesznek ezeken a missziós napokon.” Ferenc pápa a katolikus rádió szerepéről így nyilatkozott: „Ma egy katolikus rádióállomás a legközvetlenebb szószék, amivel rendelkezünk. Itt a rádión keresztül hirdetni tudjuk az emberi értékeket, a vallási értékeket, és Jézus Krisztust.”

Segítsünk mi is, hogy a Szűzanya segíthessen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek