2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Már unalmas az „Ásító Inas” a Batyuban?

ezért az Olimpikonokkal cseréljük le a „kollekciót”!

Az Értékek Háza Alapítvány és a Szimbiózis Alapítvány közösen működteti azt az itthon még nem ismert szociális terápiát, amit a „Foto Remake” technika alkalmazása jelenti.
Ennek keretében az értelmi sérült és autista fiatalok valamilyen híres festmény vagy fotó által bemutatott szereplő helyébe lépnek be, imitálva a gesztusokat, érzelmeket stb.
A folyamatot fotózzák, és egymást segítve igyekeznek lencsevégre kapni a leginkább autentikus beállást. Közben pedig sokat tanulnak: a műről, a korszakról, az ábrázolt eseményről, szereplőről,
és nem utolsó sorban sokat beszélnek szakértőink segítségével a látott és átélni megpróbált érzelmekről, szituációkról, hírességekről stb. A jelmezekbe beöltözés és a díszletek között folyó munka izgalmas, hiszen mindent nekik kell kitalálni, kialakítani. A sok-sok kreativitás és vidámság kereteibe ágyazott tanulás és interiorizáció nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a társas kapcsolatok képessége, az önértékelés és önmegvalósítás kompetenciái fejlődjenek. Az elmúlt időszak sikerességét mutatja az is, hogy az „amatőr művészek” FOTO BAGÁZS KLUB-ként definiálják magukat.

Az új kollekció az Olimpia varázsában született. A legjobb párosítások (eredeti kép + foto-remake) 2016. december 6-tól látható a Batyu-Téka Étteremben.
Mindenki szeretettel várunk a Szent Miklós napi reggeli kávéval-teával egybekötött megnyitóra (csatolva).

A Foto Bagázs Klub támogatója Miskolc Megyei Jogú Város Fogyatékosságügyi Alapja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…