2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Légimentés története fotó kiállítás most Balatonfüreden

Légimentés története fotó kiállítás most Balatonfüreden

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány bemutatja A LÉGIMENTÉS TÖRTÉNETE c. kiállítását, mely bemutatja a magyarországi légimentést és a Miskolci, Debreceni, Balatonfüredi légimentő bázisok életét.
Megtekinthető: 2018. július 27-ig

A kiállítás ünnepélyes megnyitója 2018. július 13-án 15.00 órától lesz a balatonfüredi Tesco áruházban.

A megnyitó ünnepséget követően Szimulációs bemutató lesz a balatonfüredi légimentő bázis meletti területen.
A bemutatót követően a bázis megtekinthető a látogatók számára.

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány célja: a magyarországi légimentés magas színvonalának megőrzése, fejlesztése és működésének támogatása, valamint a lakosság egészségkultúrájának javítása.

Az alapítvány elsődleges tevékenysége:
– a légimentésben dolgozó szakszemélyzet szakmai ismereteinek bővítése érdekében szakmai képzéseken, versenyeken, tudományos rendezvényeken, tanfolyamokon való részvétel elősegítése,
– légimentésben dolgozó szakszemélyzet munkakörülményeinek javítása,
– a légimentőbázisok tárgyi eszközeinek és infrastrukturájának javítása,
– a mentési tevékenység támogatása.

2015. szeptember 19-én Miskolcon az Alapítvány bejegyzését követően nyitó rendezvényként mutattuk be a légimentés történetét és a Miskolci Bázis 15 évét képekben. A kiállítás bejárta a megyét, valamennyi járási székhelyen bemutatásra került, így közelebb hozva a „sárga helikoptert” a lakossághoz. Kiállításunk nagy sikert aratott B-A-Z. megyében. A tárlat képei Debrecenbe 2018.március 10. napján kerültek bemutatásra, ahonnak a tárlat képei most Balatonfüredre érkeznek.

Mivel Magyar Légimentő Nonprofit Kft. – a magyarországi légimentést végző, 100%-ban állami tulajdonú szervezet-hivatalos támogatói lettünk elhatároztuk, hogy bemutatjuk az ország mind a hét légimentőbázisát. Jelen kiállításunk során a légimentés története mellett a debreceni bázis kerül bemutatásra. A bázisok életének, munkájának bemutatását követően a képeket szeretnénk megjelentetni egy kötet formájában is.

Esemény Facebook-on:
https://www.facebook.com/events/278023412769584/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek