2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Közösségi összefogással újult meg két általános iskola épülete is

Közösségi összefogással újult meg két általános iskola épülete is

A Let’s Colour idei pályázatán a gödi és nagykovácsi általános iskolák nyerték el a 800 négyzetméter felújításához elegendő falfestéket, dizájntervet és szakmai tanácsadást
Több mint 160 önkéntes bevonásával, 340 liter festéket felhasználva újult meg a gödi és a nagykovácsi iskola épülete. A régi falak újjávarázsolásához szükséges alapanyagot, a szakértői tanácsadást és tervezést a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatán nyerték el a közösségek. A gödiek és a nagykovácsiak összesen több mint 13 ezer szavazattal kerültek a döntőbe, és a festések alatt is rengetegen segítettek a felújítási munkálatokban.

Hatalmas segítség az iskoláknak

Lezárult a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázata, melyen elszürkült közösségi terek megújítására lehetett összesen 800 négyzetméterre elegendő festéket nyerni. A 10 ezer fő alatti települések kategóriájában a Nagykovácsi Általános Iskolát, a 10 ezer fő feletti települések közül pedig a gödi Huzella Tivadar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola projektjét választotta győztesnek a szakmai zsűri. Mindkét iskola évtizedek óta folyamatosan romló állapotban volt, a pályázattal lehetőséget kaptak arra, hogy a közösség bevonásával felújítsák a legfontosabb közösségi tereket.

Dinamikus, harmóniát sugárzó minták

Az iskolák az előzetes elképzelésük alapján elkészített három egyedi tervből választhatták ki a számukra ideális mintázatot. A designt idén Girtl László, a Metricartist művésze tervezte, aki a festésekben is részt vett, és a Let’s Colour csapatával együtt irányította az önkéntesek munkáját. A dinamikus, harmóniát sugárzó színekkel és mintákkal olyan új terek megalkotása volt a cél, ahol a gyerekek jól érzik magukat, inspirálódnak, fel tudnak töltődni a mindennapok során. „Az önkéntesek az elmúlt évekhez hasonlóan idén is önzetlenül, kitartó munkával járultak hozzá a festések sikeréhez. Egy-egy ilyen nap közelebb hozza egymáshoz a közösség tagjait, a szülőket, a tanárokat, és a besegítő helyi lakosokat.” – mondta Nagy Gergely, a Let’s Colour Településsszépítő Egyesület szóvivője. „Számunkra is hatalmas élmény minden egyes festés, amikor látjuk azt az örömöt, amit ez a pozitív változás kivált a közösség tagjaiból.” – tette hozzá.


Rekordszámú jelentkező, példátlan összefogás

A Let’s Colour Magyarország 2011-ben vette fel először a harcot a szürkeséggel szemben. A színek csodákra képesek, a megújult közösségi terek pedig új lendületet visznek a helyiek életébe, inspirálnak és energiát adnak. Idén 18 megyéből összesen 83 közösség jelentkezett a Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatára, ami az eddigi kilenc kiírást tekintve abszolút rekord. A nyertes gödi és nagykovácsi projektek idén is Dulux mélyalapozót és festéket, professzionális designterveket, műszaki szakértőt és a festés teljes szervezését kapták jutalmul, nekik csupán az önkénteseket kellett biztosítaniuk. A Let’s Colour Magyarország indulása óta, az elmúlt kilenc évben több mint 25 ezer négyzetméternyi szürke falfelületet tett színessé, több mint 2300 önkéntes segítségével.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…