2021. 09. 20. hétfő

Friderika
1 EUR 351 HUF
1 GBP 412 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Közel 400 hátrányos helyzetű gyermeket ajándékozott meg Miskolcon a Vodafone és a Nemzeti Színház közös Mikulása

Közel 400 hátrányos helyzetű gyermeket ajándékozott meg Miskolcon a Vodafone és a Nemzeti Színház közös Mikulása

A Vodafone Magyarország Alapítvány és a Miskolci Nemzeti Színház december 6-án különleges zenés, táncos karácsonyi műsorral és egy-egy ajándékcsomaggal lepett meg közel 400 hátrányos helyzetű miskolci és Miskolc környéki kisgyermeket.

„Hatalmas élményt jelentett a gyermekeknek az ünnepség.” – mondta Kovácsné dr. Nagy Emese, a Vodafone Digitális Iskola Program bázisintézményeként működő hejőkeresztúri iskola igazgatónője. „Iskolánkba nagyrészt hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek járnak, akiknek sajnos ritkán adatik meg, hogy színházba mehessenek vagy ajándékot kaphassanak, így ez egy igazán különleges nap volt a számukra.” – tette hozzá az igazgatónő, akinek iskolája a múlt héten nyerte el a rangos PrimaPrimissima díjat.
Az ünnepségen a Miskolci Gyermekváros lakói, az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény és a Vodafone Digitális Iskola Programban résztvevő Hejőkeresztúri IV. Béla Általános Iskola tanulói mellett Miskolc város nagycsaládjainak gyermekei is részt vettek. A ’Mikulás ajándéka’ című zenés, táncos karácsonyi előadást Jancsó Dóra színművésznő rendezte.
„Immár hagyománnyá vált, hogy decemberben meglepjük a borsod megyei hátrányos helyzetű gyermekeket egy közös szervezésű előadással, amelyre mind a színház, mind a Vodafone önkéntesei hónapokig készülnek. A Vodafone második otthonának tekinti Miskolcot, ahol Regionális Ügyfélszolgálati Központunk működik, ezért minden lehetséges eszközzel igyekszünk elősegíteni a város gazdasági és kulturális életének fejlődését.”– mondta Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója. „A színház támogatásával és a pályakezdő fiatal művészeket segítő ösztöndíj létrehozásával igyekszünk hozzájárulni a miskolci színjátszás és balett hosszútávú sikeréhez.
„A Vodafone-nal való együttműködésnek köszönhetően az elmúlt évek során már több száz hátrányos helyzetű gyermek élvezhette a színház különféle előadásait.” – mondta Béres Attila, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója. „Nagy öröm számunkra, hogy az ide érkezett gyerekek a Mikulás mellett a színház varázsát is átélhették a Jancsó Dóra rendezte meglepetésműsor segítségével – tette hozzá az igazgató.
A Vodafone Magyarország évente 5 millió forintos támogatást nyújt a Miskolci Nemzeti Színháznak, hogy a fiatal színészek és balett táncosok számára megkönnyítse a kritikus pályakezdő éveket és hozzájáruljon pályán tartásukhoz. A vállalat miskolci munkatársai évek óta támogatják önkéntes munkájukkal a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógia Intézetet, valamint a miskolci Gyermekvédelmi Központ Fruska Regionális Hatáskörű Módszertani Gyermekotthont is.
A vállalat tavaly indította útjára a Vodafone Digitális Iskola Programot, amelynek célja a hátrányos helyzetű fiatalok digitális ismereteinek fejlesztése és a magyarországi oktatás digitális átalakításának ösztönzése. 1300 Vodafone Tab SpeedLTE táblagépet osztott ki 25 iskolában országszerte, valamint díjmentesen biztosítja az oktatási célú használathoz szükséges havi 3 GB adatforgalmi keretet, illetve 6500 érintett gyermek és közel 700 internetbiztonsági oktatását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nincs még egy olyan megyeszékhely az országban, ahol ennyi nagy múltú felnőttképzéssel foglalkozó cég működne, mint Miskolcon – hangzott el a Miskolci…
Így tehetünk a jobb közérzetért és a jobb jegyekért Elkezdődött az iskola, ami a szülőknek és a gyerekeknek egyaránt kihívás. Ilyenkor kicsit jobba…

További cikkek

A mai napon elindult az ellenzéki előválasztás, pontosabban elindult volna, de ahogyan az OEVB meglehetősen szépítve fogalmazott „a változást akaró vá…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum