2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Közel 3500 felajánlás érkezett a nélkülözni kényszerülő gyerekek iskolakezdésének segítésére

Közel 3500 felajánlás érkezett a nélkülözni kényszerülő gyerekek iskolakezdésének segítésére

Augusztus 19-e és 28-a között  a magyarországi ismert bevásárlóközpont lánc a nélkülözni kényszerülő iskoláskorú gyerekek őszi iskolakezdésének megkönnyítésére szerveztek jótékonysági akciót.


A kampány ideje alatt a 18 magyarországi Korzóban várták a régi, de még használható iskolaszereket, iskolatáskákat, tolltartókat, számológépeket, vonalzókat, valamint a kinőtt vagy megunt, de még jó állapotban lévő ruhákat, amelyekben a gyerekek iskolába járhatnak, vagy akár fel tudják venni azokat iskolai rendezvényeken is.

„Nagyon sokan élnek ma nehéz anyagi körülmények Magyarországon, akiknek a legkisebb segítség is számít. Az emberek pedig átérezték ennek a kezdeményezésnek a fontosságát, hatalmas lelkesedéssel válogatták össze és hozták el felajánlásaikat gyűjtőpontjainkba. Nem csak a vásárlók, hanem a dolgozók is szép számmal hoztak adományokat.” – mondta Duszkó Dóra, az Immochan Magyarország Kft. marketing menedzsere. „A felállított adománygyűjtő installációk mindenhol megteltek, sőt, volt ahol bevásárlókocsikat vagy nagy zsákokat kellett befogni az adományok tárolására.” A 18 városban összesen mintegy 3500 iskolaszert hoztak az adományozók, ezek között volt iskolatáska, iskolaszer, de ruhafelajánlások és játékok is szép számmal érkeztek. Az emberek adományozó kedve Maglódon és Budaörsön volt a legnagyobb.

Augusztus végén – szeptember elején a felajánlásokat a helyi szervezetek, alapítványok, gyermekvédelmi központok, gyermekotthonok segítségével juttatták el az Auchan Korzók a rászorulóknak. Budapesten és vonzáskörzetében a Fóti Károlyi István gyermekközpont és a Budapest Főváros Önkormányzatának Gyermekotthona részesült adományban, Székesfehérváron pedig a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ által ellátott állami gondozású gyerekekhez kerültek a felajánlások. Kecskeméten az SOS Gyermekfalu lakóihoz, Szegeden a dr. Waltner Károly otthon lakóihoz jutottak el az adományok. A Debreceni Reménysugár Gyermekotthonba, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gyermekvédő Intézet és Gyermekotthonba és a Miskolci Gyermekvédelmi Központ Fruska Regionális Hatáskörű Módszertani Gyermekotthonba is kerültek felajánlások.

Az adományozók több száz nélkülözni kényszerülő gyerek őszi iskolakezdését támogatták és okoztak nekik nagy örömöt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek