2021. 10. 22. péntek

Előd
1 EUR 363 HUF
1 GBP 431 HUF

Kortárs tárlat Lenkey Zoltán emlékére

Lenkey Zoltán grafikusművész Miskolc szülötte volt, munkássága nagyban kötődik a Városhoz, a helyi táj- és életképeket több munkájában is feldolgozta. Rendszeres kiállítója volt a Miskolci Grafikai Biennálénak, ahol több ízben nyert díjakat. 1983-as halálát követően is többször kiállították műveit. Miskolc-Tapolcán utcát neveztek el a művészről, 1995-ben  a Város Közgyűlése Díszpolgárrá avatta.

A művész halálának 30. évfordulója alkalmából 2013. április 15-én az emlékezés koszorúit helyezzük el a Munkácsy-díjas grafikusművész Szentpéteri-kapui temetőben található sírján, melyre szeretettel meghívjuk Önt és partnerét, családját.

A résztvevő szervezetek:

–        Miskolc M.J.V. Önkormányzata

–        Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumok Igazgatósága

–        Miskolc Galéria Városi Művészeti Múzeum

–        Múzsák Kertje Alapítvány

–        Lenkey család

–        és a Lenkey Zoltán Közhasznú Alapítvány

Az eseményt követően várjuk Önt a Feledy-házban 17 órakor tartandó, a Miskolci Galéria, a  Lenkey Zoltán Alapítvány és a Múzsák Kertje Alapítvány együttműködésében szervezett, IN MEMORIAM LENKEY ZOLTÁN című kortárs tárlat megnyitójára is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum